LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tone Sekelius om Lee Christiernsson – avslöjar relationen

23 feb, 2023 
Tone Sekelius och Lee Christiernsson
Det är två år sedan Tone Sekelius kom ut som transsexuell.
Nyligen gjorde Björn Christiernsson samma resa när hen kom ut som Lee.
Nu berättar Lee om stora stödet hen fått från Tone.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marcus och Martinus om att vara med i svenska Mello – okända samtalet med SVTBrand logo
Marcus och Martinus om att vara med i svenska Mello – okända samtalet med SVT

Björn Christiernsson, 48, blev känd som snickar-Björn i Äntligen hemma. Hen blev snabbt igenkänd som den manliga snickaren som listades som en av Sveriges sexigaste män. Men nyligen gick hen ut med något som hen burit på under hela sitt liv – att hen är transsexuell.

En annan som gått igenom samma resa är Mello-aktuella Tone Sekelius som kom ut för två år sedan. När hon gästade Efter fem fick hon sig en rejäl överraskning när det plötsligt dyker upp en hälsning från Lee på den stora skärmen som är riktat till henne.

Lee berättar bland annat att hen fått tips från Tone vart hen skulle vända sig för att få den bästa hjälpen med bland annat mediciner.

– Jag fick ju tipset av dig, genom din vlogg vart jag kunde köpa mediciner för att kunna fortsätta min transition på ett säkert och bra sätt, säger Lee i hälsningen.

Annons

Det är en glad Tone som möts av hälsningen och berättar att hon blev så otroligt glad av det faktum att Lee nu valt att komma ut.

– Jag läste faktiskt Lees intervju och såg det här, och det gjorde mig så himla glad. Det är bara svart på vitt att historien måste få höras. Och jag blev så glad också när hon kom ut och hon får leva sitt fulla liv och får känna hur stor den känslan är och när det bara släpper, säger Tone i Efter fem.

Två år sedan Tone kom ut – berättar om stora lättnaden

Samtidigt berättar hon att det måste varit en stor lättnad för Lee att äntligen tagit steget att berätta vem hen egentligen är och refererar till hur det var när hon själv kom ut för två år sedan.

– För mig var det, jag har levt såhär så himla länge men att få berätta det för andra det blir en så himla stor lättnad i livet. Så jag blir så himla glad av att se det här, och där hon är, säger Tone.

Annons

Tone Sekelius om stödet till Lee Christiernsson

När Hänt träffar Tone under Melodifestivalens första deltävling berättar hon om stödet som hon varit för Lee. Hon har nämligen delat med sig av sin resa på sin Youtube-kanal och där tog Lee åt sig av tipsen.

– Det är det som är grejen, att hon hade sett en Youtube-video på när jag sökte hjälp och var jag fick hormoner ifrån och så vidare och då gjorde hon samma sak. Det var väldigt fint att kunna hjälpa någon i sin transition, förklarar Tone för Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Henrik Montgomery/TT

Annons