LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Snickar-Björn och Tone Sekelius okända förflutna – nu avslöjas allt

05 feb, 2023 
SNICKAR-BJÖRN, TONE SEKELIUS
Snickar-Björn Christiernsson har nyligen kommit ut som transperson.
Tone Sekelius har varit i samma sits, nu berättar Tone om hur hon hjälpt Björn att bli Lee.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tone Sekelius avslöjar prislappen på klädvalet i MelodifestivalenBrand logo
Tone Sekelius avslöjar prislappen på klädvalet i Melodifestivalen

Björn Christiernsson, 48, blev känd som snickar-Björn i Äntligen hemma. Hen blev snabbt en populär tv-personlighet och hamnade på listor över Sveriges sexigaste killar. Men Björn har hela tiden levt med en hemlighet, hen är nämligen transsexuell.

I TV4:s nya dokumentär Att bli Lee kommer kommer tittarna att få följa Björn som berättar om hur han gick från Björn till Lee som hen numera heter.

Det var förra veckan som Björn valde att komma ut som trans. Hen känner sig inte hemma i något pronomen idag, då hen inte anser sig vara varken kvinna eller man.

– Vi är människor och vi är olika, jag ser mig som ickebinär. Vi måste lyfta blicken och se att det finns ett tredje kön. Det skulle vara bra och befriande för alla. Det är för stereotypt idag. Och inte till någon jäkla nytta, sa Lee till tidningen.

Annons

Snickar-Björn blir Lee – ny dokumentär på TV4

I dokumentären får tittarna se hur det går till när Lee tar hjälp av utländska mediciner, eftersom väntetiden i Sverige är för lång. Någon som gått igenom exakt samma resa är Mello-aktuella Tone Sekelius, 25.

När Lee skulle söka hjälp sökte han sig då till Tone och det visade sig att han det var en mycket god idé. Han fick då hjälp genom samma sida som Tone hade använt sig av några år tidigare.

LEE

Tone Sekelius om stödet till Lee – första uttalandet

När Hänt träffar Tone i Göteborg har hon precis repat inför Melodifestivalens första deltävling. I år ställer hon upp med bidraget Rythm of my show. Nu berättar hon för Hänt om stödet som hon varit för Lee och faktum är att hon inte ens hunnit uttala sig om saken – förrän nu!

Annons

– Ja, jag har läst den här artikeln och jag tycker det är så himla fint, jag känner mig jätte-jätte-hedrad. Ska jag vara helt ärlig så har jag faktiskt inte hunnit svara på det här, jag har fått flera frågor om att svara på det, säger Tone till Hänt och fortsätter:

– Så här och nu, hej det är så jävla fint, så himla fint, jag är bara väldigt glad över var hon är idag och I wish her the best.

Det här svaret är riktat till Lee då?

– Jaa! Det är det som är grejen, att hon hade sett en Youtube-video på när jag sökte hjälp och var jag fick hormoner ifrån och så vidare och då gjorde hon samma sak. Det var väldigt fint att kunna hjälpa någon i sin transition, förklarar Tone.

FOTO: Alexander Mahmoud/DN/TT, Adam Ihse/TT

Annons