Tomten är far till alla barnen-skådespelarnas tragiska öden

Tomten är far till alla barnen.

Många filmer har kommit att bli klassiker under juletider, inte minst Tomten är far till alla barnen.
Men skådespelarna har inte alla haft sån tur med hälsan genom åren.
Här är några av de tragiska beskeden för skådespelarna.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vem sa det? – Tomten är far till alla barnen
0:39

Efter reklamen: Vem sa det? – Tomten är far till alla barnen

(0:39)

Slå på ljud

Är man intresserad av julfilmer, har man med högsta sannolikhet sett Tomten är far till alla barnen minst en gång. I den mörka komedin från 1999 får vi följa Sara, spelad av Katarina Ewerlöf, som varit gift vid flera tillfällen och planerar att bjuda över sina exmakar över julen.

Men filmen tar en vändning när Sara avslöjar att hon är gravid. Hennes sambo Janne hade nämligen avslöjat för en av gästerna att han hade låtit sterilisera sig bara en kort stund tidigare.

Flera välkända skådespelare medverkar i den klassiska filmen, bland annat Leif Andrée, Nina Gunke, Carl Kjellgren, Suzanne Reuter och bröderna Anders Ekborg och Dan Ekborg.

Men några av dem har behövt kämpa med hälsan senaste tiden.

Carl Kjellgren drabbad av Parkinsons sjukdom

Efter att ha förträngt några av symptomen, såsom skakningar och en framåtlutad gång fick Carl till slut diagnosen Parkinsons sjukdom. I en tidigare intervju med Expressen talade skådespelaren ut om kampen.

– Jag kan inte se något positivt med Parkinsons sjukdom. Punkt slut, säger Carl.

Några år efter han fick diagnosen slutade han med skådespeleri och fokuserade enbart på att regissera, men enligt honom själv, hade det inget med sjukdomen att göra.

– Jag regidebuterade 1995 och har gjort 35 uppsättningar på olika teatrar. Att jag inte spelar har ingenting med min Parkinson att göra utan det beslutet tog jag långt innan jag fick min Parkinsondiagnos, säger han till tidningen.

Förra året jobbade Carl Kjellgren i Norge och talade ut om sin sjukdom i norsk press.

– Jag kan varken prata normalt eller gå. Men jag har själv alltid tyckt bäst om att jobba med regissörer som kan hålla käften, sa han till Bergens Tidende och förklarade att han alltid varit öppen med sin sjukdom:

– Många är ju rädda för att visa att de är sjuka. De är rädda att förlora jobb och möjligheten att försörja sin familj. I det ljuset är det bra att Parkinson inte är stigmatiserande. Det är ju inget som jag druckit eller legat mig till.

Men han är inte den enda som har blivit drabbad av sjukdom.

Nina Gunke drabbad av Alzheimer sjukdom

Nina spelade rollen som Eva i i Tomten är far till alla barnen och hade fortsatt vara aktiv inom yrket. Men i fjol kom hon med ett tragiskt besked – att hon blivit drabbad av sjukdomen Alzheimer.

Hon gästade Nyhetsmorgon och berättade om den svåra tiden, något som Hänt tidigare skrivit om.

– Det började med att jag glömmer bort saker, alla har sagt till mig att ”det gör jag också det är ingen fara”, säger Nina i Nyhetsmorgon och fortsätter:

– Sen har det blivit sämre, det var som värst när jag hade ett jobb att göra, jag är van vid att plugga text, men när jag skulle göra en liten roll kom jag inte ihåg vad jag skulle säga, jag visste inte var jag skulle ta vägen.

Nyligen fick skådespelaren reda på att hennes variant av sjukdomen inte är ärftlig och kunde glädjas åt att döttrarna inte kommer att ärva hennes Alzheimer sjukdom.

FOTO: Gunnar Ask/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN