Tommy Nilssons familjelycka med Linda Olsson – efter åren med missbruk

Tommy NIlsson

I många år kämpade Tommy Nilsson med sitt alkoholberoende innan han tillslut bestämde sig för att söka hjälp.
I Beroendepodden berättar han om familjelyckan efter tio år som nykter.
– Jättestort för mig, säger han.
Allt om Malin Berghagen
Slå på ljud

Öppna din dörr-sångaren Tommy Nilsson är en av Sveriges kändaste artister och har i många år blivit extremt uppskattad för sin fantastiska röst. Men något annat som Tommy också är känd för är hans tuffa år med alkoholen.

Tommy har nämligen varit öppen med att han kämpat med alkoholberoende. Men trots att det varit en lång väg dit firar han idag tio år som nykter. I Nemo Hedén och Magnus Hedmans podcast Beroendepodden pratar han nu om de tuffa åren samt hur han kom ur dem.

Därför bestämde han sig för att sluta

Tommy berättar att det egentligen var en slump att han tog tag i sitt beroende. Det var nämligen när en vän till honom skulle på ett AA-möte som han spontant bestämde sig för att också följa med. Den dagen bestämde han sig för att bli nykter, och i podden berättar han hur hans kärlek Linda Olsson blev en stor bidragande faktor till att han också stannade så.

– Jag hade ganska nyligen träffat Linda. En ny kvinna i mitt liv. Och jag såg väl möjligheten att sudda bakåt. Och jag tog chansen att göra det, säger han innan han fortsätter:

– Vi planerade också att få barn och då tänkte jag att fan jag måste kamma mig och komma in i matchen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Familjelyckan efter år av beroende

För nio år sedan föddes parets gemensamma son, och sedan dess har Tommy inte druckit en droppe.

– Så min son som nu fyller nio nästa vecka, han har ju aldrig sett mig dricka. Och det är ju fantastiskt. Det är en fantastisk känsla, säger han innan han fortsätter:

– Jag är klar med det. Jag kan inte se mig själv ta ett glas av någonting. Jag dricker inte lättöl ens en gång. Jag behöver inte det i mitt liv liksom.

Sedan Tommy blev nykter upplever han att folk känner mycket mer tillit till honom både i arbets- och privatlivet. Men framförallt märker han skillnad i sina familjerelationer.

– Min familj går ju naturligtvis oerhört mycket bättre. Och min lilla pojke som inte ens har sett mig dricka ens en gång. Det är ju jättestort för mig.

Han fortsätter:

– Jag tänker inte ens på alkohol. Jag verkar ju i sammanhang där det är väldigt mycket alkohol ibland och jag kan gå ut och festa med folk utan att dricka. Jag köper hem vin till Linda, för hon vill gärna ta ett glas vin ibland, men jag har inget problem med alkoholen eller någon annan drog.

LÄS OCKSÅ: Tommy Nilssons ord om skilsmässan med Malin Berghagen

LÄS OCKSÅ: Tommy Nilsson om att bli pappa vid 20: ”Inte mogen”

FRÅN FÖRSTASIDAN