Tommy Nilsson om sitt svåra alkoholmissbruk: "Jag förstår inte hur jag orkade dricka"

Tommy Nilssons svåra alkoholmissbruk gick ut över nära och kära. Nu har han lyckats hålla sig nykter i fem år. "Jag dricker inte ens alkoholfri öl."

I maj är det fem år sedan Tommy Nilsson, 55, lade ner spriten. I flera år levde han i ett missbruk som gick ut över nära och kära. Tack vare sin producent gick han på ett möte med Anonyma Alkoholister.

– Jag hade ett möte på ett skivbolag. Jag och producenten gick ut och käkade lunch och jag sa: vad synd att du inte kunde stanna ikväll. Då kunde vi ha gått ut och käka och dricka några bira och snacka. “Men jag ska gå på mitt första möte. Ska du med?” sa han, berättar sångaren i Malou efter tio.

AA-mötet som Tommy och kompisen gick på var en grupp som bestod av musiker, artister och skådisar.

– Jag kände mig inte så ensam och uttittad helt enkelt. Så gick jag dit och så gick jag därifrån och så drack jag aldrig mer.

"Jag dricker inte ens alkoholfri öl", säger Tommy Nilsson. Foto: IBL

“Jag dricker inte ens alkoholfri öl”, säger Tommy Nilsson. Foto: IBL

Livet med sambon Linda Olsson, 35, är idag perfekt, berättar Tommy med ett leende. Tillsammans med Linda har han sonen Tim, 3, och med tre andra kvinnor har han även barnen Angelica, 35, Kalle, 23, Linn, 21, Isak, 12, och alla mår bättre nu när pappa är nykter.

– Jag har verkligen inga problem med det. Jag dricker inte ens lättöl. Jag dricker inte ens alkoholfri öl. I början gjorde jag det. Men det blir bara ett substitut. Jag dricker ingenting.

Med den nya livsstilen har han fått en helt ny energi. Han ångrar inte en sekund att han gick iväg på det där första AA-mötet.

– Så trött som jag känner mig nu ändå undrar jag hur jag orkade när jag drack, säger han.

Andra läser:

Hollywoodfrun Åsa Vesterlunds tunga besked: ”Cancern är tillbaka”

Aina Lesse: ”Jag är sjukt nöjd med mina tuttar”

Våren är äntligen här – Madde och Leonore lekte i parken