Tommy Nilsson om döden: ”Vill ta vara på den tid jag har kvar”

21 jun, 2023 
https://image.hant.se/MoaByline.png.jpg?imageId=9788932&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Moa Risberg

Efter den senaste turnén väcktes tankarna hos artisten.
Nu har familjen fått ställa om efter den stora förändringen för Tommy.
– Just nu är det tid för mig att vara noggrann, säger han.

Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Nilsson om relationen till dottern – hade ingen kontakt
Tommy Nilsson om relationen till dottern – hade ingen kontakt

Nyligen avslutade den folkkära artisten Tommy Nilsson, 63, sin omfattande Sverigeturné i olika kyrkor.

I en intervju tillsammans med Hemmets Journal berättar Tommy att han inte beskriver sig som särskilt religös, däremot verkar den genomförda kyrko-turnén väckt endel existentiella tankar hos artisten.

– Jag tänker ofta på varför vi är här och vart vi ska. Och när jag och min publik möts i kyrkorummet så bär vi på de där tankarna tillsammans, säger han.

Tommy Nilsson vill ta tillvara på tiden han har kvar

Tommy beskriver att hans levnadssätt har förändrats och att han försöker leva på ett mer andligt sätt.

– Just nu är det tid för mig att vara noggrann. Tiden är inte oändlig, jag vill ta vara på den tid jag har kvar och inte slarva iväg vare sig det gäller ny musik eller tiden med mina barn. Med åldrandet kommer även krämporna. Jag har artros i mina knän och efter ett fall för många år sedan har jag en trasig axel. Jag lider av min värk och kan knappt ta på mig jackan ibland, borde kanske operera, men vet inte om det är värt det, säger artisten.

Annons

Tommy Nilsson om livsförändringen

Tommy Nilsson har sedan 15 år tillbaka levt tillsammans med 20 år yngre flickvännen Linda Olsson, 42, som han tillsammans har sonen Tim, 11, och dottern Leona som paret fick tillsammans under 2022. Dottern ankomst har gjort att Tommy har behövt tänka om.

Tommy Nilsson om att bli pappa som 62-åring: ”Ont”
Tommy Nilsson om att bli pappa som 62-åring: ”Ont”

Artisten har för första gången i livet passat på att vara pappaledig på "riktigt", vilket gör att han inte hinner med så mycket annat vid sidan av turnén och den yngsta dottern.

– Det är klart att jag har varit ledig med mina tidigare barn men det var första gången jag ringde till försäkringskassan och bad om pappapengar. Då ställs allt på sin spets, det finns ingen möjlighet att gå hemma och skriva låtarna med en liten på armen, säger Tommy.

Annons

Tommy blev pappa för första gången när han var 19 år, då till dottern Angelica, 43, nu är relationen starkare med barnen men det är något som inte alltid varit lika självklart.

– Första dottern tog det flera år att lära känna. Jag bodde inte hemma då och det är en erfarenhet jag fått äta upp och jobba ikapp. Det har inte varit lätt alls och inneburit en hel del dåligt samvete, säger han.

FOTO: TT

Annons