ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tommy Körbergs hälsobesked – stora livsförändringen efter sjukdomskampen

07 jul, 2022 
Tommy Körberg
Två år har gått sedan Tommy Körberg låg i respirator och tvingades operera hjärtat.
För Hänt berättar artisten nu hur han mår idag samt hur han har ändrat sitt liv sedan sjukdomskampen.
– Jag håller på och sliter med det fortfarande, säger Tommy.
Annons
Tommy Körbergs hälsobesked – livsförändringen efter hjärtproblemen: ”Respirator”Brand logo
Tommy Körbergs hälsobesked – livsförändringen efter hjärtproblemen: ”Respirator”

Tommy Körberg, 73, är en av artisterna som gästar i Allsång på Skansen senare i sommar. När Hänt mötte honom under programmets pressdag berättade veteranen om lyckan över att än idag bli inbokad för allsång.

– Det är väldigt upplyftande, det blir en sorts trygghet. Jag har hållit på i över 50 år i den här branschen som är ganska egendomlig ibland. Men så länge de tycker om att höra min röst och den fortfarande sitter kvar så är jag väldigt nöjd bara.

Tunga sjukdomskampen – tvingades operera hjärtat

Tommy har haft tuffa år bakom sig. Det var strax efter inspelningen av Så mycket bättre sommaren 2020 som Tommy började känna sig sjuk. Det visade sig handla om ett hjärtproblem och Tommy genomgick en stor operation.

Annons

När Hänt möter Tommy har två år gått sedan han opererades. Under intervjun berättar artisten om hur han gör för att behålla sin ljuvliga röst.

– Jag sover och dricker vatten under stund om. Något annat ibland också men inte lika mycket som förr, säger Tommy.

Har det funnits något tillfälle där du varit rädd att rösten inte ska orka mer?

– Orka vet jag inte, jag är så envis. Och så tränar jag mycket men efter min operation så var det lite knepigt att komma tillbaka va men det har jag lyckats med.

Hälsobeskedet två år senare – så lever han idag

Vidare berättar Tommy om sitt mående idag, han menar att kroppen känns relativt återställd.

– Bra, det är lite segt att ta länge promenader. Jag får stanna ibland och vila men vem får inte det i den här åldern?, säger Tommy.

Berätta, vad var det som hände?

– Hjärtat höll på att lägga av. Det var ganska allvarligt så jag fick ligga i respirator i fyra dygn och då försvinner varenda muskel. Muskler är ju färskvara. Så jag håller på och sliter med det fortfarande så här två år senare.

Efter den tuffa sjukdomstiden och det allvarliga ingreppet försöker Tommy nu se livet på ett annat sätt.

– Jag tar väl tillvara tillvaron på ett annat sätt tror jag. Men jag försöker leva som vanligt, så länge jag får sjunga så är jag nöjd, säger Tommy.

Foto: TT

Annons