Tommy Körberg ryter ifrån efter ryktet om artistkarriären: "Stämmer inte"

23 maj, 2021 
Tommy Körberg
Tommy Körberg är en väletablerad artist och älskad av många. Men den senaste tiden har det gått ett rykte om hans framtida artistkarriär, något som nu upprör honom rejält.
”Glöm det”, skriver han.
Annons
Allt du vill veta om Tommy Körbergs barn Anton
Allt du vill veta om Tommy Körbergs barn Anton

Tommy Körberg har haft ett tufft år bakom sig. År 2020 var inte ett bra år för någon i underhållningsbranschen. Men för Tommys del blev det även ett år där han kämpade mot hälsan.

I höstas var han aktuell i den senaste säsongen av Så mycket bättre och det bjöds på massa fina tolkningar. Programmet spelades in på Gotland under årets varmaste månader och många av artisterna har flera gånger delat med sig av hur roligt det var att umgås med varandra under den speciella tiden. Men tiden efter inspelningen blev inte särskilt lätt för Stad i ljus-sångaren.

Strax efter inspelningen av Så mycket bättre började Tommy nämligen känna sig sjuk. Till en början var det hanterbart med lite feber, men ju längre tiden gick desto mer steg febern. Till slut såg sångarens fru Anne-Charlotte Nilsson till att de åkte in till sjukhuset. I en intervju i Malou efter tio berättar han:

– Min fru ställde sig i främsta ledet för att köra in mig, och sen gick det fort.

Annons

Tommy Körbergs kritiska läge under hösten

Det hela ledde till att han blev tvungen att operera hjärtat, och efter det tillbringade han nästan hela hösten på sjukhus där han bland annat fick uppleva att ligga i respirator.

På sjukhuset fick han veta att bakterien tagit sig vidare till hjärtat och att han skulle tvingas operera klaffarna. I Hellenius hörna berättade han om den otroligt tuffa och läskiga tiden.

– I början när jag låg där så kunde jag få väldigt morbida tankar. Jag tror till och med att jag skrev ett testamente, sa han då.

Efter att ha tillbringat månader på sjukhus så var han däremot tillbaka på banan igen. Under årets Melodifestivalen gjorde Tommy Körberg ett bejublat framträdande och även i TV4:s gala Don't stop the music tog han ton ihop med Helen Sjöholm och Peter Jöback.

Dementerar ryktet om en 24 timmars lång konsert

Efter det ville många se och höra mer från artisten, vilket gör att han nu måste slå tillbaka mot ett visst rykte som börjat spridas.

Annons

”Det går tydligen ett rykte att jag ska köra en 24-timmars konsert efter pandemin. Stämmer inte! Så glöm det”, skriver han på Instagram.

I kommentarsfältet är det många som tycker att det är ett tråkigt besked, samtidigt som de förstår att ett uppträdande nog bör vara något kortare än så.

”Men tommy? Vi behöver dig I dessa stunder. Förstår belastningen men tänk gärna om”, skriver en person.

”Klokt, ingen mår bra av arbete i 24 timmar i sträck. Inte rösten heller”, skriver en annan.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons