ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt

Tommy Körbergs svåra kamp med hälsan – 1 år efter hjärtoperationen

19 okt, 2021 
TOMMY KÖRBERG
Tommy Körberg har inte haft det lätt den senaste tiden.
För drygt ett år sedan opererade han hjärtat och nu berättar han för Hänt att han faktiskt inte är återställd än.
– Benen hänger inte med, säger Tommy.
Annons
Här är alla deltagare i Så mycket bättre 2021
Här är alla deltagare i Så mycket bättre 2021

Tommy Körberg, 73, har en tuff tid bakom sig. Förra året medverkade han i TV4:s succéprogram Så mycket bättre där och under inspelningarna fick Tommy chansen att skapa sig några ovärderliga minnen.

Bland annat fick han tolkas och tolka låtar av stora artister som Silvana Imam, Lisa Nilsson och Benjamin Ingrosso och de verkar ha fortsatt sin vänskap även efter inspelningarna. Faktum är att Benjamin bjöd upp Tommy på allsångsscenen när han fick en timme bara för sig själv en tisdagskväll på Skansen. Med andra ord fann Tommy en god vän i Benjamin.

Däremot var det inte bara frid och fröjd och nya vänskaper som skapades på Gotland under inspelningarna av Så mycket bättre. Tommy började nämligen känna sig sjuk.

BENJAMIN INGROSSO, TOMMY KÖRBERG
När Benjamin presenterade Tommy upp på scenen beskrev han honom som en äldre version av sig själv.

Tommys ord om hjärtoperationen: ”Som att vara död”

Strax efter inspelningarna av Så mycket bättre drabbades Tommy Körberg av en feber som inte ville ge med sig.

Annons

Det visade sig senare att det hela handlar om ett hjärtproblem. Tommy blev såklart livrädd efter läkarnas besked och i efterhand har han berättat om den otäcka tiden.

– Det är ju som att vara död. Det är bara svart. Och när man vaknar vet man inte var man är. Att livet är skört har jag ju vetat om hela tiden. Men kroppen pratar ju också, så det kommer ju många tankar, berättade Tommy när han gästade Hellenius hörna.

Tommy Körberg fick då genomgå en operation och låg sedan i respirator i fyra dygn.

Tommy Körberg om sjukdomskampen – inte återställd

Nu har det gått drygt ett år sedan operationen och när Hänt träffar Tommy på premiären av GES konsert på Cirkus i Stockholm ser han pigg och kry ut.

– Jag mår bra. Jag har jobb fram tills jag är 77 år gammal, säger han och skrattar.

Tommy berättar att han äntligen ska få ge sig ut på turné och första stoppet blir i Jönköping. Men helt återställd är han dessvärre inte. Tommy jobbar fortfarande hårt med flåset och rehabiliteringen.

Annons

– Nej det är jag inte. Eller ja, jag kan sjunga och så där. Men jag går på rehab fortfarande, för flåset mest. Benen hänger inte med. Men stå still och sjung bara, det klarar jag, förklarar Tommy Körberg för Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons