ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Därför blev Robinson-Tommie hemskickad – sanningen avslöjad

10 maj, 2022 
TOMMIE GYLLIN, ANDERS ÖFVERGÅRD
Tommie Gyllin fick en chock när han fick höra orden att han "måste lämna Robinson omedelbart". Detta lämnade även tittarna med tusentals frågor, vad var det egentligen som hände?
Nu berättar Tommie för Hänt om situationen.
Annons
Hanna berättar om relationen till Tommie idagBrand logo
Hanna berättar om relationen till Tommie idag

Årets säsong av Robinson har minst sagt varit händelserik. Först tog sig corona in i lägret, sedan gjordes lagen om helt och fick även förstärkning av fyra nya deltagare.

Tommie Gyllin, 38, är en av de fyra deltagarna som kom in som Lag väst. De fick sedan placeras ut i Lag nord och Lag öst. Tommie hamnade i Lag öst och han har verkligen visat vad han går för. Vinsterna har kommit som på löpande band och han har visat sig oerhört stark i tävlingar.

Men i kvällens avsnitt kommer chockbeskedet: Tommie måste lämna tävlingen med omedelbar verkan.

– Under morgonen har det framkommit att Tommie för några dagar sedan har uttryckt sig på ett sätt mot en annan deltagare som strider mot reglerna i Robinson, säger programledaren Anders Öfvergård i avsnittet och fortsätter:

Annons

– Detta gör att Tommie, med omedelbar verkan, kommer få avbryta sin medverkan i Robinson och resa hem till Sverige.

Anders Öfvergårds ord i Robinson väcker frågor

Anders förklarar vidare att han inte kan berätta anledningen bakom beslutet.

– Jag kan av respekt inte säga mot vem eller hur han har uttryckt sig, men ni förstår ju ändå allvaret i det. Han har själv sagt att han har sagt det, därför är det helt sanningsenligt, säger Anders i programmet.

Denna händelse lämnade många frågetecken och den stora frågan är vad som egentligen hade hänt. När Hänt når Tommie berättar han vad som hände enligt honom. Vi har även varit i kontakt med personen som det berör men hen väljer att inte kommentera saken.

– Min syn på det inträffade är att jag inte har utsatt en annan deltagare för diskriminering, jag talade inte direkt till hen med avsikt att kränka, säger Tommie till Hänt.

Annons

Tommie Gyllin tvingas lämna Robinson – egna orden

När Anders stormade in i lägret hade Tommie ingen aning vad det handlade om.

– Nästa dag kommer programledaren instormandes på stranden och ber alla sätta sig samlade vid Rucklet. På strålande humör, sällskapande med några andra lika gladlynta deltagare, ser vi förundrat på honom. Jag hann knappt sätta mig ned innan han ber mig att följa med honom för ett samtal. Jag känner mig spänd av förväntan och glad i hågen hoppar jag upp och vi börjar gå, säger han till Hänt och fortsätter:

– Plötsligt stannar vi och programledaren ställer sig framför mig och med gäll stämma proklamerar han att jag sagt något olämpligt och att jag genast måste gå och packa mina saker och lämna Robinson. Jag försöker protestera då jag inte förstår riktigt vad detta handlar om och varför jag blir utsatt för detta, men jag får inget gehör. Han återupprepar bara att jag sagt något olämpligt.

ROBINSON 2022
Tommie tvingas lämna Robinson – utan att säga hej då

Avskedet i Robinson blev traumatiskt – Tommies sorg

Enligt Tommie var det den mest traumatiska upplevelsen i hans liv. När Anders stormade in i lägret fick han inte ens säga hej då till sina lagkamrater.

Annons

– Sedan pekar han mot bilvägen och säger med ljudlig stämma att jag är förbjuden att på något vis integrera med mina vänner borta på stranden. När jag går omvägen förbi dem försöker alla rusa emot mig, för de märker ju att något inte står rätt till. De blir dock stoppade av produktionen. Jag brister ut i gråt och får släpa mig vidare mot bilen. Detta är något utav det mest traumatiska jag varit med om i mitt liv, säger han till Hänt.

Tommie har gjort en gedigen research där han undersökt huruvida det är lagligt att använda vissa ord. Det han kommit fram till är att det han sagt inte bör betraktas som brottsligt då han varken sa det till någon eller menade att kränka på något vis.

– Att bli bortryckt från Robinson så aggressivt, och dessutom utan att ha blivit hörd dessförinnan, är en stor sorg i mig. I många år har jag velat vara med i programmet, och inför denna säsong kände jag att nu var tiden kommen, nu har jag uppnått den potential som krävs för att kunna vinna. Och det var så nära att vinsten realiserades, säger han till Hänt och fortsätter:

Annons

– Hur ska jag få upprättelse?

Hänt har sökt TV4 samt personen som ska ha blivit utsatt för diskriminering.

FOTO: TV4

Annons