Tomas von Brömssens sorg efter kollegan Anki Larssons död

Tomas von Brömssen Anki Larsson

Skådespelerskan Anki Larsson har somnat in.
Nu berättar kollegan Tomas von Brömssen om sorgen efter beskedet.
– Bara så sorgligt, säger han.

Det var under måndagen som svenska folket möttes av det tunga beskedet att den folkkära skådespelaren Anki Larsson somnat in. Hon blev bara 67 år gammal och somnade in efter en tids sjukdom.

– Vi har förlorat en fantastisk skådespelare och en underbar person, säger hennes agent Birgitta Rönnhedh till TT, uppger Aftonbladet.

Nu berättar hennes tidigare kollega Tomas von Brömssen om sorgen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Anki Larssons karriär – känd från Saltön och Eva & Adam

Anki var en mycket framgångsrik skådespelare och blev känd för svenska folket som Evas mamma i Eva & Adam. Men det är inte den enda succé Anki varit med i.

Anki spelade nämligen även Emily i den populära serien Saltön, och blev en riktig favorit bland tittarna. Serien är baserad på Viveca Lärns romaner om folket på den fiktiva ön Saltön och visades på SVT mellan åren 2005–2017.

Men den folkkära skådespelerskan har gjort mer än så. Anki medverkade även i den populära SVT-serien Äkta människor mellan 2012 och 2014 och julkalendern Jakten på tidskristallen 2017. Hennes sista rollprestation blev i filmen Bergman island, som har premiär senare i höst.

Tomas von Brömssens stora sorg efter kollegan Anki Larssons död

Men det är inte bara familj, nära och kära som Anki lämnar efter sig. Även kollegor är i djup sorg efter det tunga beskedet. En av de är Tomas von Brömssen, som spelade med Anki i Saltön, och när Expressen når honom berättar han om vilken fin person och duktig skådespelerska hon var.

– Jättefin skådespelerska. Det var bara så sorgligt att hon fick så lite jobb, att hon fick så lite att göra. Hon var så bra. Hon har varit värd mycket mer framgång kan jag tycka, säger han.

På frågan hur han tror att hon kommer att bli ihågkommer svarar han:

– Det blir som Emely i ”Saltön”. Hon satte Saltön på kartan så att säga.

LÄS OCKSÅ: Loreen om att skaffa barn – så tänker hon kring framtiden

LÄS OCKSÅ: Magnus Härenstams barn har vuxit upp – så ser dottern Katarina ut idag