Skådespelaren Anki Larsson är död – blev 67 år gammal

Anki Larsson
Breaking

Skådespelaren Anki Larsson, känd från bland annat Saltön och Eva & Adam, har gått bort.
Hon blev endast 67 år gammal.
– Vi har förlorat en fantastisk skådespelare och en underbar person, säger hennes agent Birgitta Rönnhedh till TT.

Den folkkära skådespelaren Anki Larsson har tragiskt gått bort, 67 år gammal. Hon var en mycket framgångsrik skådespelare med roller i bland annat Saltön och Eva & Adam.

– Vi har förlorat en fantastisk skådespelare och en underbar person, säger hennes agent Birgitta Rönnhedh till TT, uppger Aftonbladet.

VUXIT UPP Så ser Magnus Härenstams dotter ut idag

Anki Larssons karriär – känd från Saltön och Eva & Adam

Anki Larsson hade en framgångsrik karriär bakom sig. Hon gick aldrig klart gymnasiet utan studerade vid Skara skolscen 1973 till 1974. Hon fortsatte sedan studierna vid Statens scenskola i Stockholm i tre år.

Hon fick sitt stora genombrott som ”Emily” i den omtyckta serien Saltön som gick på SVT i dramakomisk form mellan åren 2005–2017. Serien är baserad på Viveca Lärns romaner om folket på den fiktiva ön Saltön.

Du minns säkert att Anki dessutom haft en betydande roll i serien och filmen Eva & Adam. Där spelade hon Evas mamma i rollen som den roliga och pinsamma Marianne "Majsan".

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Anki Larsson om livet och jakten på kärleken

För två år sedan berättade Anki i en öppenhjärtig intervju med Hänt, en av hennes sista, om jakten på kärlek. Då var hon 65 år och talade gott om livets alla delar.

– Det undrar jag också. Hur gör man? Det är den ständiga frågan. För länge sedan testade jag internetdejting. Det gör jag aldrig mer, det var alldeles för jobbigt. Jag skulle jättegärna vilja träffa någon, men jag jobbar inte aktivt för att det ska bli så. Tycker att det är ganska skönt att vara själv. Jag rår över mitt eget liv. Som kvinna är jag jättestolt över att jag klarar mig själv, sa hon då.

Hon talade även om sitt yrke som skådespelare och hur det kändes att närma sig pensionen.

– Hur länge jag ska orka jobba. Jag vet att jag kommer att få en väldigt låg pension. Det är inget problem, jag sitter inte i sjön. Det jobbiga är att jag inte sover så bra. Jag vaknar flera gånger på natten. Det gör att jag är ganska trött på dagarna. Mitt jobb är ganska ansträngande. Ibland vet jag inte hur länge jag ska orka…

Anki Larsson somnade in efter en tids sjukdom, hon hade närmaste familjen vid sin sida och blev 67 år gammal.

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrosso ska utredas för pmds efter svåra symptomen

LÄS OCKSÅ: Efter fem-profilen Axel Pileby visar upp de hemliga tatueringarna

FOTO: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet/TT

SENASTE NYTT!