TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tomas Ledins egna ord om tuffa sjukdomsperioden

01 jul, 2021 
Tomas Ledin
Tomas Ledin har haft ett tufft år bakom sig. Nu berättar han om den tunga sjukdomsperioden och hur han tog sig ur den.
– Inget jag kan rekommendera, säger han till Expressen.
Annons
Här är alla deltagare i Så mycket bättre 2021Brand logo
Här är alla deltagare i Så mycket bättre 2021

En person som många svenskar förknippar med sommaren är ingen mindre än Tomas Ledin, 69. Hans klassiska låtar som Sommaren är kort och En del av mitt hjärta är några riktiga måsten varje sommar.

En vanlig sommar för Tomas brukar bestå av massa spelningar och turnéer. Men förra året blev ju som det blev och alla spelningar ställdes in. Coronapandemin blev ett hårt bakslag för alla artister och många har haft det otroligt tufft. Tomas har haft det extra tufft, han har nämligen varit sjuk under tiden.

Så är relationen till hustrun Marie

Sedan 38 år tillbaka är Tomas gift med hustrun Marie Ledin, 64, och han har tidigare berättat för Expressen hur de håller kärleken vid liv.

– Det är bara att vara tacksam för att det landat på ett bra sätt. Jag tror det kan spela in att hon är uppvuxen i den här branschen, det är lite annorlunda. Man reser mycket, och det finns ingen riktig vardag, som jag kan tänka mig att det gör i andra yrken. Sen är ju Marie världens bästa tjej, sa han då.

Annons

Och än idag verkar de äkta makarna njuta av varandras sällskap. De har nyligen kommit hem igen efter en tripp till Frankrike, där de haft det lugnt och skönt.

Tomas Ledin, Marie Ledin
Kärleken sprudlar mellan paret.

Tomas Ledin om insjuknandet under tuffa tiden

Så även om saker och ting börjar öppna upp igen så blir dessvärre även denna sommar en turné-fri sommar för Tomas. Nu berättar han för Expressen om det tråkiga beskedet.

– Klart det är frustrerande. Men det påverkar ju hela vår värld. Jag beklagar mig inte. Men jag har verkligen sett fram emot midsommar och när allting öppnar upp. Signalerna är väl att hjulen i samhället ska rulla igen under hösten, även när det gäller underhållningsbranschen, säger han till tidningen.

Men Tomas kan också avslöja något annat som hänt under detta förfärliga pandemi-år. Han insjuknade i just coronaviruset och det verkar blivit en rejäl smäll.

– Jag fick corona väldigt tidigt så jag har känt att jag har klarat av det där. Men en del har isolerat sig och ett tag var det väldigt nerstängt på alla plan, säger han och fortsätter:

– Jag var inte inlagd på sjukhus. Men en rejäl frossa. Inget jag kan rekommendera.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Roni Rekomaa

Annons