Tomas Ledins egna ord om tuffa sjukdomsperioden

Tomas Ledin

Tomas Ledin har haft ett tufft år bakom sig. Nu berättar han om den tunga sjukdomsperioden och hur han tog sig ur den.
– Inget jag kan rekommendera, säger han till Expressen.

En person som många svenskar förknippar med sommaren är ingen mindre än Tomas Ledin, 69. Hans klassiska låtar som Sommaren är kort och En del av mitt hjärta är några riktiga måsten varje sommar.

En vanlig sommar för Tomas brukar bestå av massa spelningar och turnéer. Men förra året blev ju som det blev och alla spelningar ställdes in. Coronapandemin blev ett hårt bakslag för alla artister och många har haft det otroligt tufft. Tomas har haft det extra tufft, han har nämligen varit sjuk under tiden.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

SLUT Magdalenas nya avslöjande om Filips svek

Så är relationen till hustrun Marie

Sedan 38 år tillbaka är Tomas gift med hustrun Marie Ledin, 64, och han har tidigare berättat för Expressen hur de håller kärleken vid liv.

– Det är bara att vara tacksam för att det landat på ett bra sätt. Jag tror det kan spela in att hon är uppvuxen i den här branschen, det är lite annorlunda. Man reser mycket, och det finns ingen riktig vardag, som jag kan tänka mig att det gör i andra yrken. Sen är ju Marie världens bästa tjej, sa han då.

Och än idag verkar de äkta makarna njuta av varandras sällskap. De har nyligen kommit hem igen efter en tripp till Frankrike, där de haft det lugnt och skönt.

Tomas Ledin, Marie Ledin

Kärleken sprudlar mellan paret.

Karin Trnblom/TT

Tomas Ledin om insjuknandet under tuffa tiden

Så även om saker och ting börjar öppna upp igen så blir dessvärre även denna sommar en turné-fri sommar för Tomas. Nu berättar han för Expressen om det tråkiga beskedet.

– Klart det är frustrerande. Men det påverkar ju hela vår värld. Jag beklagar mig inte. Men jag har verkligen sett fram emot midsommar och när allting öppnar upp. Signalerna är väl att hjulen i samhället ska rulla igen under hösten, även när det gäller underhållningsbranschen, säger han till tidningen.

Men Tomas kan också avslöja något annat som hänt under detta förfärliga pandemi-år. Han insjuknade i just coronaviruset och det verkar blivit en rejäl smäll.

– Jag fick corona väldigt tidigt så jag har känt att jag har klarat av det där. Men en del har isolerat sig och ett tag var det väldigt nerstängt på alla plan, säger han och fortsätter:

– Jag var inte inlagd på sjukhus. Men en rejäl frossa. Inget jag kan rekommendera.

LÄS OCKSÅ: FLYTT Därför lämnade Emma Zetterberg USA efter 15 år

LÄS OCKSÅ: PROTEST! Identifierar sig plötsligt som korean – folk rasar

FOTO: Karin Törnblom/TT, Roni Rekomaa

Senaste nytt