TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tomas Ledins ödesbesked om karriären – efter alla dessa år

25 feb, 2024 
Tomas Ledin fyller 72 år och än idag är han ute på turnéer och spelningar runt om i landet.
Men länge orkar den folkkära artisten hålla på egentligen?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här är Tomas Ledins fem störta hits – över 100 miljoner spelningarBrand logo
Här är Tomas Ledins fem störta hits – över 100 miljoner spelningar

Tomas Ledin, 72, har stått på scenen i mer än över 50 år och än idag är han lika aktuell. Även om Tomas nått 70-snöret är han igång med turnéer och spelningar.

När Tomas fyllde 70 2021 firades han storslaget. Det var inte bara hans födelsedag som firades utan även hans 50 år som artist. Något som han uppmärksammade genom att ge en konsert i Avicii arena. Spelningen som gästades av flera av Tomas artistkollegor sändes dessutom i tv.

Tomas Ledins storslagna karriär genom åren

Förra våren fick Tomas ta emot hederspriset på musikbranschens musikgala. I hans tacktal resonerade han kring vad som hållit honom kvar på scenen under alla dessa år.

– Man kan undra varför jag står här, ja vad beror det på? Jag tror det har mycket att göra med sångskrivandet, det har varit det centrala för mig under alla de här åren. Med tiden kände jag att jag blev lojal med mina sånger, jag förstod att jag skulle vara lojal med mina sånger. Till den grad att jag tror att sångerna styrt hur mitt scenartisteri utvecklats, sa han då.

Tomas Ledins ödesbesked om karriären – efter alla år

Men några planer på pension verkar det inte finnas än. I en intervju med Expressen i samband med sin 70-årsdag förklarade Tomas att han borde ta de lite lugnare. Men att fansen får räkna med att höra hans stämma en tid till.

– Jag borde ta det lite lugnare, tycker jag, och det ska jag göra, sa Ledin till tidningen.

I år är det sommarturné som gäller för Tomas Ledin. Eftersom artisten är på många sätt förknippad med svensk sommar med sina underbara låtar så kan fansen glädjas åt turnén som tar honom till tio olika spelplatser runtom i Sverige.

FOTO: KARIN TÖRNBLOM/TT

Annons