LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför tvingades Tomas Ledin ta ett steg tillbaka – talar ut om hälsan

12 okt, 2023 
tomas ledin
Tomas Ledin verkar pigg som en lärka – trots sina 71 år.
Men nu avslöjar han en okänd hälsokamp, som tvingade honom att pausa karriären.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här är Tomas Ledins fem störta hits – över 100 miljoner spelningarBrand logo
Här är Tomas Ledins fem störta hits – över 100 miljoner spelningar

Tomas Ledin har varit i rampljuset länge – i fjol firade han 50 år som artist.

Han satsade på en storslagen födelsedagskonsert på Avicii Arena, då han samtidigt fyllde 70 år. Många gissade att det skulle vara hans avskedskonsert, men han är kvar! I höst blir det återigen turné.

– Att stå på scen och att skriva ny musik är vitaliserande. Mitt yrke är oerhört viktigt för mig, ett verktyg för att hålla mig nyfiken och levande. Jag har fortfarande ett antal olika projekt som jag vill förverkliga och längtar efter att ge mig ut på höstens turné och skriver just nu på några nya låtar, säger Tomas till Hemtrevligt.

Annons

Var tvungen att ta ett steg tillbaka – okända hälsokampen

I samma intervju öppnar han upp sig om sin hälsokamp som han hade förr, då han ständigt blev sjuk. Han säger att han idag mår betydligt bättre efter att han börjat med qi gong. Läkartidningen beskriver det såhär:

”Qigong är en träningsform som är lätt att lära sig, och den kräver ingen utrustningDen är fysiskt inte särskilt krävande och kan tillämpas av de flesta personerDen har visats ha dämpande effekt på stressrelaterade symtom och kan därmed vara ett icke-medikamentellt behandlingsalternativ vid sådana besvär”.

Till Hemtrevligt säger Tomas:

– Jag hade en massa olika hälsoproblem, var ofta sjuk och kände mig extremt stressad. Till en början sökte jag hjälp genom den västerländska läkekonsten, men fick då svaret att jag var kärnfrisk. Eftersom jag inte kände mig frisk alls tänkte jag att det var något allvarligt fel på mig och jag sökte mig då till den traditionella kinesiska medicinen.

Men idag mår han alltså betydligt bättre. Sen så kan han inte sticka under stolen med att han blivit äldre, men det är ju såklart fullt naturligt.

– Jag har inte samma energi som för 30 år sedan, men det är ju en del av livet.

Annons