LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tomas Ledins stora glädjebesked – scenen på Höga kusten blir verklighet

12 aug, 2023 
Frida Eklöf
Tomas Ledin
Tomas Ledin har en förkärlek till Höga Kusten.
Nu berättar han om den stora satsningen på friluftsscenen i Lövvik, något som var hans dröm för tio år sedan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Allt om Tomas LedinBrand logo
Allt om Tomas Ledin

Tomas Ledin, 71, är en folkkär sångare – han är både låtskrivare och producent och flera av hans låtar har tagit en stor plats i det svenska folkets hjärtan.

Tomas kickstartade sin karriär på tidigt 70-tal och redan i slutet av 70-talet så var han med i kören på ABBA:s världsturné där han framförde ett solo.

Tomas Ledins stora glädjebesked i Höga Kusten – 10 år senare

Tomas har en förkärlek till Höga Kusten, där han spenderade sina barndomssomrar hos sin farmor och farfar. Han har även tillägnat ett helt album till världsarvet och har själv ett sommarboende i området.

Nu kommer nästa glädjebesked för Tomas och hans älskade Höga Kusten. Det var för flera år sedan som idén om ett nyskrivet bygdespel och en fullskalig friluftsscen kom.

Bygdespelet i Lövvik kommer att bygga på Tomas musik om Höga Kusten och kommer vara baserat på hans farföräldrar liv under några decennier omkring mitten av 1900-talet.

Annons

”Det känns faktiskt lätt overkligt … Äntligen! Det är drygt tio år sedan nu, som vi första gången stod här på ängen bakom föreningshuset i vackra Lövvik och drömde om att göra ”någonting musikaliskt”.Några år senare föddes den konkreta idén om ett nyskrivet bygdespel och … trumvirvel… en fullskalig friluftsscen här på Höga kusten!”, skriver Tomas i ett inlägg på Instagram där han berättar den glädjande nyheten.

Vilket fint och roligt intiativ av Tomas!

Tomas Ledins stora rädsla inför framtiden: ”Vet inte hur länge man är med”

Det händer mycket i Tomas liv med andra ord. Och för bara några år sedan blev han farfar för första gången.

Tillsammans med frun Marie, som han varit gift med i 40 år, har han sönerna John och Theo. Och i början av förra året fick bägge sönerna barn med en månads mellanrum, vilket gjorde att det blev dubbeltrubbel för farmor och farfar Ledin.

Annons

– Det påverkade mig som person. Att jag får leva det här livet och fått vara med såpass länge, säger Tomas.

Tilde frågade Tomas om han känner någon rädsla över att inte veta hur länge man får vara med och se barnbarnen växa upp.

– Det vet man ju inte, det är bara njuta av det så länge det pågår, så kan jag känna. Men jag känner att det här är en bra tid i livet.

Hänt har sökt Tomas Ledin för en kommentar.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons