Tom Sjöstedts verkliga relation till Mästerkock-deltagarna: ”Förbjuden”

Tom Sjöstedt i Mästerkocken

Det folkkära programmet Sveriges mästerkock är i full gång och juryn är som vanligt lika bestämda som charmiga.
Nu berättar jurymedlemmen Tom Sjöstedt om relationen till deltagarna i programmet
– Förbjuden vänskap, säger han i Fördomspodden.
Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”
0:24

Efter reklamen: Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”

(0:24)

Slå på ljud

Sveriges mästerkock kom till Sverige år 2011 och fångade många tittares intresse. Första vinnaren blev Louise Johansson, och många som vunnit programmet därefter jobbar med matlagning på ett eller annat sätt idag. Bland andra Klara Lind, Sandra Mastio, Amir Kheirmand och Jennie Walldén, för att nämna några.

Olika personer har även tagit plats i juryn genom åren, och den som nyligen ersatte Leif Mannerström är kocken Tom Sjöstedt.

När han nu gästar Emil Perssons Fördomspodden berättar han om programmet och relationen till deltagarna.

Bluffen i Sveriges mästerkock – deltagaren avslöjade

Just nu rullar Sveriges mästerkock på varje onsdag i TV4. Nivån för varje år blir bara högre och högre. Men nyligen berättade Jimmy Guo om en detalj som många kanske inte känner till – nämligen att i vissa tävlingar får man ta upp sin telefon och googla.

– Vissa tävlingar fick man ingen tid alls, det var ju liksom pang på, uppgiften är körd, ingen tid att fundera eller typ googla. Vi hade ju för det mesta inga telefoner. Två tredjedelar av tävlingen lämnade vi in mobilerna och då förutsätter man ju att man kan det vi ska göra, säger Jimmy till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Juryn i Sveriges mästerkock

Juryn i Sveriges mästerkock. Tom Sjöstedt, Markus Aujalay och Mischa Billing.

FOTO: TV4

Tom Sjöstedt om relationen till de tävlande deltagarna

I Fördomspodden provar Emil Persson sina fördomar på olika kändisar. När Tom Sjöstedt gästar kommer de in på deltagarnas relation till jurymedlemmarna.

– Ni håller kontakten och du vill vara trevlig, men kanske inte orkar?, säger Emil.

– Men absolut, lite så är det ju självklart. Nu har jag ju bara gjort min andra säsong, första säsongen var det ju pandemi och då var det roligt, man hördes av, jag var hemma hos någon och käkade middag också. Svintrevligt! Man jobbar ihop så jävla tight, det gör man ju ändå. De jobbar, eller alltså tävlar och jag jobbar på mitt sätt, säger Tom och fortsätter:

– Man ses ju hela tiden. Jag ser dem mer än alla andra i min närhet. Men i år har jag försökt att skärma av lite mer, man kan höras lite men inte mer än så liksom. Sedan vill ju många komma till krogen och besöka. Tur i oturen att jag varit ledig när de är där, men samtidigt är det kul att de uppskattar de man gör.

– Blir man kompisar så blir man kompisar. Svårt att säga, förbjuden vänskap är ett bra ord. Tyvärr har jag för lite tid också, något jag kan vara väldigt bitter över.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN