Tom Sjöstedt avslöjar sanningen om finalen – det tittarna inte får se

Tom Sjöstedt avslöjar sanningen om finalen – det tittarna inte får se

Årets final i Sveriges mästerkock är bara runt hörnet och spänningen är olidlig när våra två finalister ska göra upp om den prestigefulla titeln.
Nu kan jurymedlemmen Tom Sjöstedt avslöja något som tv-tittarna inte får se.
Här Är Vinnaren Av Sveriges Mästerkock 2022
0:28

Efter reklamen: Här Är Vinnaren Av Sveriges Mästerkock 2022

(0:28)

Slå på ljud

Timmarna tickar på och för varje timme som går närmar vi oss den stora finalen av Sveriges mästerkock. Efter en rafflande säsong som bjudit oss på både fina vänskapsrelationer och matlagning på hög nivå når vi nu slutet. Eller kanske början på helt nya äventyr för våra deltagare.

Nivån på hemmakockarna har varit skyhög denna säsong. Något som jurymedlemmen Tom Sjöstedt, 46, intygar när han pratar med Hänt.

– Finalen är världsklass, otroligt bra nivå, avslöjar han.

Finalisternas val i kampen om titeln

Som tidigare år ska de två finalisterna presentera varsin trerätters-meny för den eminenta jury som sedan avgör vem som tar hem titeln som Årets mästerkock 2022. Juryn består av Markus Aujalay, 50, Mischa Billing, 56 och Tom Sjöstedt, 46. Alla väl igenkända inom matvärlden med sina egna restauranger och höga kompetens.

När finalisterna, Adam Thulin, 21 och Jimmy Guo, 30, ska välja sina kanske viktigaste rätter att laga hittills finns det egentligen ingenting som stoppar dem, förklarar Tom. De får laga vad de vill utifrån råvarorna som finns att välja mellan, vilket är en hel uppsjö. Juryn har inga som helst fingrar med i spelet när det kommer till vad finalisterna väljer att bjuda på. Om rätterna skulle bli likadana får det helt enkelt bli så.

– Det hade nästan bara varit roligt, tillägger Tom.

I årets final var detta inget som Tom ansåg vara särskilt troligt däremot, då Adam och Jimmys matlagningsfilosofier skiljer sig otroligt mycket från varandra.

Tom Sjöstedt avslöjar sanningen om finalen – det tittarna inte får se

När Tom gästade Fördomspodden avslöjade han också något som tittarna inte får se i tv-rutan. Poddens programledare Emil Persson, 36, sa nämligen ett påstående om att Tom bara sitter och skådespelar när Markus Aujalay i varje program säger ”ja, men då är vi överens va?” vid elimeneringarna. Något som Tom skrattade gott åt och inte sa emot.

– Det är inte alltid vi är överens, avslöjade Tom då.

Däremot verkar juryn helt eniga i finalen när vinnaren ska koras.

– Vi var eniga, det blir man när man pratar ihop sig. Men det hade kunnat gå åt andra hållet också, så det var väldigt jämnt, extremt jämnt, säger Tom till Hänt och poängterar ytterligare en gång att det var väldigt hög nivå på årets final.

Stort lycka till Adam och Jimmy!

FOTO: Eero Hannukainen/TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN