Han vinner Sveriges mästerkock 2022 enligt tittarna – enorma stödet

Sveriges mästerkock 2022

Denna vecka är det äntligen dags för årets avgörande final i Sveriges mästerkock 2022!
Stödet från tittarna till de två finalisterna har varit enormt.
Men det är en av dem som får desto mer hejarop i sociala medier.
Hanna Bodelsons kärleksjakt i Hungrig på kärlek
18:01

Efter reklamen: Hanna Bodelsons kärleksjakt i Hungrig på kärlek

(18:01)

Slå på ljud

Nu på onsdag är det äntligen dags att kora årets vinnare av Sveriges mästerkock! Hemmakockarna bedöms som vanligt av den folkkära juryn, som består av Mischa Billing, 56, Markus Ayjalay, 50 och Tom Sjöstedt, 46.

Säsongen har varit full av färgstarka karaktärer som förgyllt onsdagarna hemma i tv-sofforna – bland annat Helena Ekman, 47, som lyckades ta sig till semifinal och Sebastian Jogér, 26, som knep fjärdeplatsen.

Finalisternas relation till varandra utanför programmet

Årets final står mellan de två unga matlagarna, Jimmy Guo, 30 och Adam Thulin, 21. Dessa två ska alltså på onsdag göra upp om vinsten och ett kokboks-kontrakt i en rafflande final. Adam var en av deltagarna som det tidigt kom att pratas om, juryn hyllade honom från första veckan för hans imponerande matlagning.

Men hur ser finalisternas relation ut utanför inspelningarna? Jimmy har avslöjat för Hänt att de två har fått en fin relation till varandra och att de fortfarande hörs.

– Anja och jag kom väldigt bra överens. Vi var i första lagtävlingen och jag tycker att hon är en ljuvlig person verkligen. Adam hörs jag också mycket med nu och han är ju otroligt cool alltså, sa Jimmy till Hänt och förklarade att han hoppas Adam flyttar till Stockholm så de kan fortsätta ses flitigt.

Tittarnas tydliga favorit i Sveriges mästerkock 2022

För den som inte kan få nog av våra hemmakockar uppdaterar Sveriges mästerkock-kontot sin Instagram flitigt. Här är även tittarna engagerade i deltagarna och veckornas avsnitt. Det kan vi se nu när det drar ihop sig.

Här sprudlar tv-tittarna av lycka över vilka två som slutade upp i final. Men vad vi kan se i kommentarerna finns en tydlig favorit – Adam.

Lycka till Adam, du är min favorit

Favoriterna i final, men håller extra mycket på Adam

Adam har jag hållit på sen första programmet

Två stycken värdiga finalister. Jag håller på min favorit som jag har gjort ifrån början och det är Adam.”

Ja det blir minst sagt en spännande onsdagkväll. Stort lycka till Adam och Jimmy!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN