Tobias Karlsson stoppas i Let’s dance 2020 efter kravet

Tobias Karlsson stoppas i Let's dance 2020 efter kravet
Andreas Lundstedt och Tobias Bader är ett av årets danspar i TV4:s Let's dance.
Nu berättar Let's dance-veteranen Tobias Karlsson om besvikelsen över att ha petats från programmet.
– Jag hade kämpat så jävla länge för att få dansa med en kille, säger Tobias Karlsson.
Annons

Premiären av årets omgång av TV4-programmet Let’s dance närmar sig. I förra veckan avslöjades vilka kändisar som kommer att träda dansgolvet i sällskap med erfarna tävlingsdansare.

Bland andra kommer tv-tittarna få se Jan Björklund, 57, Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 62, och influencern Alice Stenlöf, 23, visa sina färdigheter i olika danser – för att därefter bli bedömda av juryn.

Annons
Annons

Även artisten och tidigare Alcazar-stjärnan Andreas Lundstedt kommer att dansa i Let’s dance i år.

Andreas Lundstedt ser fram emot att dansa i TV4:s Let´s dance i vår.
Andreas Lundstedt ser fram emot att dansa i TV4:s Let´s dance i vår.
Annons

På Instagram berättade han själv den stora nyheten.

En dröm som blir sann! Jag är en av Let’s dance absolut största fan och jag har följt programmet slaviskt i 15 år!” skrev han häromdagen. 

Många av Andreas Lundstedts fans jublade över nyheten. Samtidigt ansåg andra att hans medverkan är orättvis mot de övriga deltagarna – på grund av hans erfarenhet som showartist.

TV4 har dock svarat på kritiken och menar att värvningen inte bryter mot några av deras regler då han aldrig har tävlingsdansat tidigare.

2019 dansace LaGaylia Frazier med Tobias Bader i Let´s dance.
2019 dansace LaGaylia Frazier med Tobias Bader i Let´s dance.

Andreas Lundstedt kommer att dansa tillsammans med Tobias Bader, 33. De blir därmed det första samkönade dansparet i Let’s dance.

Besviken över beslutet

I tidigare säsonger av Let’s dance har Tobias Karlsson, 42, varit en av de populära proffsdansarna. Förra året kom hans självbiografi, Inte alltid en dans på rosor, ut – en bok som blev mycket uppmärksammad.

Tobias Karlsson har varit med i svenska Let’s dance i 15 säsonger och även dansat i norska och danska programmet. Förra året dansade han sig själv och Magdalena Forsberg till en hedrande andraplats.

Tobias Karlsson prisades på QX-galan i februari i år.
Tobias Karlsson prisades på QX-galan i februari i år.

Tobias Karlsson har i många år velat se ett samkönat par dansa i tävlingen. Nu är han besviken över att han inte är den som kommer att dansa med Andreas Lundstedt. Tobias Karlsson kommer inte vara med i programmet överhuvudtaget i årets säsong.

– Nej, det blev inte så. Jag hade hoppats på det. Jag hade kämpat så jävla länge för att få dansa med en kille, men så ville Andreas göra ett statement, att man kan dansa med vem som helst. Andreas ville dansa med en straight kille, och det kan jag förstå, han vill visa att det inte hade något med sexualitet att göra. Det innebar tyvärr att jag var ute ur bilden trots att jag velat det här i sex år, säger Tobias Karlsson till Aftonbladet.

I intervjun får Tobias Karlsson frågan om han inte ville dansa med en kvinna istället.

– Nej! Jag ville inte göra det. Det är det här jag har kämpat för så länge, säger Tobias Karlsson.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…