ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Tobias Karlsson om Petra Medes framtid i Let’s Dance

08 aug, 2023 
Amanda Rönnell
Petra Mede och Tobias Karlsson
Petra Mede och Tobias Karlsson
Petra Mede har haft stora problem med ryggsmärtor och behövde därför hoppa av som programledare för Let's dance – bara dagar inan säsongspremiären i våras.
Nu kommer nya besked om hennes hälsa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

David Lindgrens besked om Petra Mede: ”Jätteledsen”Brand logo
David Lindgrens besked om Petra Mede: ”Jätteledsen”

Tobias Karlsson, 46, är en av de professionella dansare som varit med i Let's dance under många år. Faktum är att han har dansat loss i programmet i hela fjorton säsonger. Därför har han arbetat tätt med olika programledare genom åren.

Under två års tid var det Petra Mede, 53, och David Lindgren, 41, som styrde skutan i Let's dance. Detta efter att David Hellenius, 49, och Tilde de Paula Eby, 50, hoppade av efter många år i programmet.

Men i årets säsong av Let's dance skedde en drastisk förändring, oerhört kort innan programmet drog i gång. Petra Mede var nämligen tvungen att ställa in sin medverkan på grund av att hennes ryggproblem hade förvärrats drastiskt. I hennes ställe såg vi under våren Kristin Kaspersen, 53, vid David Lindgrens sida.

Annons

Tobias Karlssons om framtiden i Let's dance: ”Vi hör inget”

Nu undrar många om Petra Mede kommer att kunna komma tillbaka som programledare i nästa säsong. När Hänt pratar med Tobias berättar han om framtidsplanerna i Let's dance. Trots att han har varit med i programmet så många gånger ser han fram emot ännu en säsong fullspäckad av dans.

– Det är sjukt kul och så har det öppnat så mycket dörrar för mig. Allt jag gör – böcker, shower och föreläsningar – har jag fått göra tack vare att jag var med i Lets Dance, säger han.

Tobias berättar att han inte har fått höra något om årets säsong ännu, utan får bekräftelse på om säsongen blir av först till hösten. När det kommer till programledare säger han att han inte vet vem som kommer att stå bredvid Davids sida, men att han hoppas att Petra mår bra under omständigheterna.

– Ingen aning, hoppas bara att Petra mår bra. Det är det viktigaste. Vi hör inget sånt, vi hör det samtidigt som er. Det är inte som att vi har inside information om sånt, säger han.

Annons

Beskedet om Petra Medes hälsa – tvingats ställa in föreställningar

Hänt har sökt TV4, men har ännu inte fått något besked om vem som blir programledare i nästa säsong. Men det är inte bara Let's dance som Petra har varit inbokad för innan skadan. Hon är även aktuell med sin egen humorföreställning 50/50 på Scalateatern i Stockholm.

Föreställningen hade ursprungligen premiär redan förra hösten, men på grund av Petras ryggproblem har flera av showerna behövt ställas in. Tanken är att fortsätta med showen, men det är ännu oklart när Petra mår bra nog, meddelar Petras presskontakt Peter Jansson.

– Petra är sjukskriven. Hon har problem med sin rygg som du säkert vet. Tanken är att vi ska fortsätta att spela föreställningen när hon är återställd men i dagsläget så kan jag inte säga när detta blir, säger Peter Jansson till Hänt.

Petra Medes tystnad väcker oro

Det mesta kring Petra Mede verkar med andra ord ganska ovisst. Speciellt eftersom hon legat väldigt lågt med uttalanden ända sedan hon blev sjukskriven.

Faktum är att det senaste offentliga uttalandet från hennes håll är ganska längesen. Det var på Internationella mensdagen som hon senast delade med sig av ett inlägg på Instagram.

FOTO: Karin Törnblom/TT och Jeppe Gustafsson/Shutterstock/TT

Annons