LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Johan Macéus hittade kärleken på jobbet – gift med TV4-kollegan

07 aug, 2023 
Amanda Rönnell
JOHAN MACEUS
Johan Macéus har blivit en folkkär profil i TV4. Men det är inte bara tittarnas gunst han har vunnit – han hittade även kärleken på jobbet.
Nu berättar han om kärlekslyckan med hustrun Karolina Palutko Macéus.
"Det var en hektisk tid”, skriver Johan till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Adrian Macéus om pappa Johans insats i NyhetsmorgonBrand logo
Adrian Macéus om pappa Johans insats i Nyhetsmorgon

Johan Macéus, 49, har länge jobbat på TV4 som bland annat nyhetsankare. På senare år har han även börjat dyka upp som programledare i Nyhetsmorgon.

Men Johan är faktiskt inte den enda i familjen som har gjort ett namn för sig själv – även flera av hans familjemedlemmar dyker upp i tv-rutan titt som tätt.

Därför känner du igen Johan Macéus son

Sedan 2002 är Johan gift med Karolina Palutko Macéus, 48. Paret har tre barn ihop: Adrian, Vincent och Tom. Den äldste sonen Adrian Macéus, 18, visade tidigt att han hade talang för musik och skådespel, och har snabbt blivit ett stjärnskott som syns i diverse sammanhang.

Nu under sommaren kunde vi se Adrian i Lotta på Liseberg. Men faktum är att det inte var planerat att han skulle uppträda från första början. Han fick nämligen med kort varsel hoppa in som ersättare för Elisabeth ”Bettan” Andreassen, som hade tappat rösten.

Så kul att så många gillade det jag gjorde. Jag hade jätteroligt och alla var så proffsiga så trots kort varsel gick allt bra. Var lite nervös så klart i början då jag inte stått på scen så mycket den senaste tiden, men det släppte sen. Publiken var grym!!”, skrev Adrian till Hänt efter att han hade genomfört det prestigefyllda uppdraget.

I ett privat meddelande till Hänt berättar Johan om hur stolt han är över sonen.

Min äldste son Adrian har ju hållit på både med musik och skådespeleri sen han var ganska liten. Det är verkligen något han brinner för och som han slitit oerhört hårt för. Redan som 9-åring blev han utvald och tränades för huvudrollen i musikalen Billy Elliot på Stockholms stadsteater. Det var häftigt att se hur grym han var på scenen, ledde en ensemble på ett 30-40-tal personer under 2,5 timme flera gånger i veckan. Då var han bara 12 år! Galet! Resten är historia men jag är så glad att han verkligen hittat det han verkligen brinner för.

Annons

Johan Macéus om förälskelsen i TV4-kollegan: ”En hektisk tid”

Men Adrian och Johan är inte ensamma om att vara mediepersonligheter i familjen Macéus. Johans hustru Karolina är även hon verksam som journalist, och har bland annat arbetat under flera års tid på Dagens Industri. Men det var på TV4 som hon hittade sin stora kärlek – i Johan Macéus.

I ett privat meddelande till Hänt berättar Johan om romansen som började spira mellan de forna kollegorna.

Jag träffade Karolina på TV4 efter att jag flyttat upp till Stockholm 2000 och extrajobbade på nyhetsredaktionen samtidigt som jag pluggade. Hon hade jobbat flera år på redaktionen och jag kom snabbt in i den varma 'TV4-familjen'. Vi blev ett stort gäng som hängde även utanför jobbet.” skriver Johan till Hänt.

Men allt var inte rosenskimrande. Johan fortsätter med att berätta om den intensiva period som de båda befann sig i när de föll för varandra.

Men det var en hektisk tid, förutom plugg och extrajobb på TV4 Nyheterna jobbade jag också på TV Stockholm och körde kvällsnyheter. Karolina pluggade heltid på Journalisthögskolan bredvid heltidsjobbet. Men vi hittade tid även till oss. Sedan 2002 är vi gifta.”, skriver han.

FOTO: Hans Shimoda/TT och TV4

Annons