LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tobias Karlsson i tårar efter tunga sjukdomsbeskedet – nu berättar han

19 jun, 2022 
Genom tv-programmet Let’s dance har proffsdansaren Tobias Karlsson blivit en folkkär profil.
Nu berättar han öppenhjärtigt om det tunga sjukdomsbeskedet som förändrade livet.
– Under våren 2017 kände jag att något var fel, berättar Tobias när han gästar podcasten Bathinas enskilda möten.
Annons
Magdalena Forsbergs ord om Tobias Karlssons kamp i Let’s danceBrand logo
Magdalena Forsbergs ord om Tobias Karlssons kamp i Let’s dance


Den professionella dansaren Tobias Karlsson, 45, är välkänd från succéprogrammet Let's dance. Han har varit med i flera säsonger och vann till och med den tredje säsongen när han dansade tillsammans med tv-kocken Tina Nordström, 48.

I år blev det tyvärr ingen lång medverkan för Tobias Karlsson, som dansade med tv-profilen Mia Parnevik, 54. De blev nämligen det första paret att röstas ut för säsongen. I ett inlägg på Instagram berättar Tobias hur det var att dansa med Mia.

”Ja det blev en tidig sorti ur Let's dance i år. Sjukt tråkigt när det varit en av de roligaste någonsin. Som vi har skrattar Mia Parnevik och jag. Vi har på riktigt skrattat så vi gråtit typ varje träning och det har varit en ynnest att få dela så mycket tid med dig Mia”, skrev han.

Men utanför dansgolvet har livet inte alltid varit lika glatt alla gånger. Nu berättar Tobias om det tunga sjukdomsbeskedet, som förändrade livet.

Tobias avslöjar ångesten bakom sjukdomsbeskedet

Dansarens kärleksliv har alltid varit något som intresserar. Han var tidigare i en relation med Tomasz Józiewicz. Paret var då ett av Sveriges mest fotograferade par. Men idag lever han som singel.

Annons

Nyligen gästade dansaren podden Bathinas skilda möten som drivs av tv-personligheten Bathina Philipson, 43. I poddavsnittet öppnar Tobias upp om hur det var när han fick ett jobbigt sjukdomsbesked – när han testade positivt för HIV.

– Du säger att du har HIV, hur fick du det?, frågar Bathina i avsnittet.

– Jag vet faktiskt inte, men under våren 2017 kände jag att något var fel och jag kände att kroppen inte var helt samma. I augusti det året gick jag och testade mig, svarar Tobias och fortsätter:

– Jag gick dit en augustimorgon till Venhälsan i Stockholm och tänkte att det här kommer gå lugnt. Jag hade ångest men jag tänkte att det kommer vara samma sak igen, ett negativt resultat.

Dansaren kände på sig att något var fel

Bathina frågar sedan dansaren om han någon gång var orolig för att det skulle vara ett positivt utslag för HIV-viruset.

– Ja, jag kände på mig någonstans att det här är inte bra. Jag gick in till sjuksköterskan och tog proverna, vi pratar på och jag sätter på ett falskt Let´s dance-leende. Sedan säger dem "Oj! Det där ser inte bra ut", berättar Tobias.

Annons

Den medicinska utvecklingen har gått snabbt de senaste åren och ett positivt HIV-besked är inte längre en dödsdom. Även om det inte finns något botemedel mot sjukdomen ännu, så finns det så pass starka bromsmediciner att man kan leva ett helt normalt liv.

Idag har dansaren inte längre ångest för sjukdomen. Han tänker knappt på det, han tar sin tablett varje dag med sina vitaminer och mineraler.

Väldigt starkt av Tobias att dela med sig av denna historia tycker vi på Hänt!

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Annons