Tobias Karlssons nya besked – sanningen om kärlekslivet

Let´s dance-dansaren Tobias Karlsson har många bollar i luften.
Nu berättar han för Hänt vad som händer på kärleksfronten.
– Jag är väldigt nöjd med min tillvaro, säger han.

Tobias Karlsson, 43, är en av dansarna i TV4-programmet Let´s Dance. Men i årets säsong har han inte medverkat, under våren har han istället ägnat sig åt egna projekt. Han har bland annat planerat en ny show och firat 4-årsjubileum för sin podd, I säng med Tobias och Gabriel. 

– Jag har haft en fantastisk vår där jag fått slappna av och fått tillbaka skaparglädjen. Tid till eftertanke och reflektion och känna vad jag verkligen vill göra, säger han till Hänt.

Bokrelease för Tobias Karlssons bok "Inte alltid en dans på rosor"

FOTO: Karin Törnblom/TT

I september förra året valde Tobias Karlsson att berätta att han fått hiv. Tiden innan han berättade om sjukdomen var full av ångest – men efteråt är han bara glad att han berättade. Stödet från nära och kära har varit stort.

– Jag har de mest magiska människor runt mig just nu, både familj och vänner. Jag är så tacksam och känner mig så sjukt priviligerad. Jag vill bara dela med mig av detta till resten av världen, säger han.

Ingen sommarfling

Nu har Tobias Karlsson blivit en förebild för många andra genom de svårigheter han tagit sig igenom i sitt liv, något han tycker känns bra.

– När man släpper sargen och gör något som är riktigt jobbigt, som att berätta om hiv, då hjälper man så många andra på vägen. Folk som vågar tala om det med sina familjer, vågar se att skammen inte är så stor att man inte måste bära den hemligheten själv längre, säger han.

Tobias Karlsson och Magdalena Forsberg var med i Let's dance 2019

Tobias Karlsson och danspartnern Magdalena Forsberg.

Sommaren ligger framför Tobias Karlsson. Men han känner ingen längtan efter en sommarflirt.

– Nej, jag är faktiskt väldigt, väldigt nöjd med min tillvaro som den är. Jag har världens bästa kompisgäng som jag umgås med och så har jag börjat spela paddel. Jag har världens sämsta bollkontroll men på något sätt sätt har den här paddelgrejen varit ett uppvaknande för mig, säger han.

Att spela paddel har blivit Tobias nya besatthet. Han skrattar åt frågan om han har bytt dejtandet mot paddel-spelandet.

– Ja! Who needs a date when you have paddel, säger han och skrattar.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT, Patrik Österberg/TT

SENASTE NYTT!