LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tobbe Trollkarl avslöjar enorma bluffen – kan inte trolla alls: ”Tar all kredd”

18 maj, 2024 
Tobbe Trollkarl har i många år förtrollat publiken med sin magi. Men nu avslöjar han sanningen bakom tricken – det är nämligen någon annan som lär honom!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tobbe Trollkarl bjuder på magisk magiBrand logo
Tobbe Trollkarl bjuder på magisk magi

Tobias ”Tobbe Trollkarl” Blom, 48, har under många år arbetat med att underhålla barn med sina trollkonster och magitrick. Tobbe slog igenom som programledare i barnprogrammet Lattjo Lajban och efter det har han lett stora underhållningsprogram som Talang och Idol.

Men var får egentligen trollkarlen sina trolleritrick ifrån? När Tobias gästar Morgonpasset i P3 avslöjar han sin hemlighet.

Så lär sig Tobbe Trollkarl sina trolleritrick

Det är programledaren Linnea Wikblad som frågar Tobias om hur processen fram till en klar magishow, går till.

– När jag har tricken så sitter jag hemma och knåpar och skriver manus, säger Tobias och fortsätter:

– Men initialt så åker vi på väldigt mycket kongresser runt om i världen. Det finns en stor magisk scen där ute som ingen vet om.

Annons

Tobias berättar att staden Blackpool i England är en samlingspunkt för trollkarlar, och dit åker de för att lära sig magi.

– Där samlas vi 5500 trollkarlar från hela världen under en helg och bara kollar på sjuka mängder trolleri, med världens absolut främsta trollkarlar!

Tobbe Trollkarls erkännande: ”Tar all kredd”

– De är helt okända för den stora publiken, men väldigt kända för oss blufftrollkarlar. De är genier! De skapar håll käften-effekter hemma, tar med det till kongresserna och säljer det till oss!, säger han och fortsätter:

– Vi tar det, tar upp det på scen, skriver lite manus och tar all kredd. Catching!

Tobias förklarar att de ursprungliga trollkarlarna inte gör egna shower för publik, utan endast för att lära ut till andra.

– De kanske inte är showpersoner på samma sätt.

FOTO: TV4Play

Annons