ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför försvann Tobbe Trollkarl från rampljuset – berättar om beslutet

19 jan, 2023 
TOBBE TROLLKARL
Tobbe Trollkarl syntes frekvent i tv-rutan under 20 års tid men nu var det ett tag sedan han syntes till.
Nu berättar han för Hänt om situationen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så lever Tobbe Blom idag: ”Svensson liv”Brand logo
Så lever Tobbe Blom idag: ”Svensson liv”

Tobias “Tobbe Trollkarl” Blom, 46, har gjort succé bland svenska folket då han i över ett decennium underhållit barn genom såväl trollkonster som tv-program. Tobbe slog igenom som programledare i barnprogrammet Lattjo Lajban och efter det har han lett stora underhållningsprogram som Talang och Idol.

År 2005 ställde han även upp i Let's dance och det gick så pass bra att han slutade på en andra plats i tävlingen.

På det privata planet lever Tobbe ett lugnt och stillsamt familjeliv med sin fru Karolina Blom, 42, och de har dottern Towa, 10, och sonen Sigge, 7, tillsammans.

Annons

Så lever Tobbe Trollkarl idag

När Hänt träffar Tobbe berättar han mer om hur han lever idag, en livsstil som han trivs otroligt bra med.

– Nej men mitt liv ser bra ut idag tycker jag. Lever ett härligt och underbart Svensson-liv, det här som man var rädd för när man var 20+ men som man älskar nu när man är 40+. Villa, volvo, barn, inte hund längre, fru och bara ha det bra, säger han till Hänt och fortsätter:

– Det hade man velat säga till sitt 20-åriga jag, att man ska veta att det blir bara bättre och bättre, för så tycker jag att det är.

Tobbe berättar att det var mycket liv i luckan när han var i 20-årsåldern och det fanns en oro för framtiden.

– Mellan 20-30 var jag ganska vild, då levde jag och levde på ordentligt på alla sätt. Och det var ju superkul men det var väl också en osäkerhet inför framtiden som jag kommer ihåg gnagde titt som tätt, säger han till Hänt.

Därför försvann Tobbe Trollkarl från rampljuset

Tobbe började trolla för längesedan. Men år 2012 tog han tag i det hela och började tjäna pengar på tricksen. Tillsammans med en kollega startade han då Magic land, där han lärde ut och visade trolleri-trick.

Annons

År 2015 började han på SVT och gjorde barnprogram på Barnkanalen. Han har gjort program som Morgonshowen, Katt & Company, Superlördag och under 2020 fick han programmet Hemmahänget. Men sedan dess har den folkkäre trollkarlen försvunnit mer och mer från rampljuset.

– Det här har jag reflekterat mycket över för man har ju en viss brinntid i rampljuset och när man märker att det börjar fadea ner, för det gör det för alla förr eller senare, så är det jättejobbigt för många, säger Tobbe till Hänt och fortsätter:

– När man märker att det inte ringer lika mycket tv-program, det kommer inte likadana förfrågningar, det fotas inte lika mycket på press-dagar. Det är många saker som händer, men jag har varit väldigt obrydd över det.

De senaste 20 åren har dessutom varit väldigt framgångsrika för Tobbe, något han självklart är väldigt glad för.

– Alltså jag tänker såhär, jag hade 20 väldigt väldigt bra år. Nu gör jag mycket mindre, det är tre år sedan jag avslutade min senaste anställning på SVT. Jag har ju studsat runt på fyran, trean, SVT under många år här nu och nu hoppar jag bara in och göra några grejer här och var, säger han och fortsätter:

Annons

– Och jag kommer ju inte leva med några mer stora program, nu är det den unga generationen som är här och jag är helt fine med det. En stor anledning till varför jag är så fine med det är för att jag har min trolleri-karriär som jag haft hela tiden och som varit min största del.

Tobbe menar att det egentligen inte är en särskilt stor förändring som skett, men för svenska folket blir den kanske tydligare.

– Alltså även när jag gjorde jättemycket tv så var det kanske 30 % av min vakna tid, 70 % trolleriet. Idag är det liksom 90 % trolleri och 10 % tv på ett år. Så det har inte varit någon dramatisk ändring för mig, det är bara att folk ser mig lite mindre i tv. Men för mig har det inte varit någon förändring, förklarar han för Hänt.

FOTO: Mattias Hansson/TT, Hänt

Annons