LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

"Tobbe Trollkarl" försvann från rampljuset – så lever Tobias Blom idag

02 feb, 2021 
Tobias "Tobbe" Blom
Tobbe Blom har varit programledare för Talang, Idol och Position X.
Han är också känd som "Tobbe Trollkarl" efter att ha underhållit barn under årens lopp med sin magi.
Men nu han har inte synts till i tv-rutan på länge, så här lever han idag!
Annons
Därför försvann Tobbe Blom från rampljusetBrand logo
Därför försvann Tobbe Blom från rampljuset

Tobias “Tobbe” Blom, 45, har gjort succé bland Sveriges alla barnfamiljer då han i över ett decennium underhållit barn genom såväl trollkonster som tv-program. Tobbe slog igenom som programledare i barnprogrammet Lattjo Lajban, men efter det har han lett stora underhållningsprogram som Talang och Idol.

2005 ställde han upp i TV4:s succéprogram Let's dance och det gick så bra att han slutade på en andra plats i tävlingen.

Tobbe fångade snabbt svenska folkets hjärtan, med hans sprudlande glada och härliga personlighet. Men det är inte bara hans roliga sätt att vara som har gjort honom så omtyckt, han är ju också en hejare på trolleri.

Så blev Tobias Blom Tobbe Trollkarl

Tobbe började trolla redan för längesedan. Men år 2012 tog han tag i det hela och började tjäna pengar på tricksen. Tillsammans med en kollega startade han då Magic land, där han lärde ut och visade trolleri-trick.

Tobbe Trollkarl
Tobbe trollar för barnen.

I en intervju med Hänt har han tidigare berättat att han ofta känner sig så glad som han ser ut.

– Jag är faktiskt väldigt lycklig. Sen är det klart att tv-tittarna får en bild av mig och man är ju bara människa. Precis som alla andra har jag självklart upp och nedgångar men jag har inget sånt där riktigt mörker eller något fruktansvärt trauma. Och det är faktiskt ganska skönt att slippa ha det.

Annons

Tobbes karriär började alltså på TV4, där han var i fjorton år. Men sedan dess har det varit relativt tyst kring programledaren, då han börjat satsa mer och mer på trolleri-tricksen.

Det här gör han idag

Sedan 2015 jobbar Tobbe nämligen på SVT, där han gör barnprogram på Barnkanalen. Han har gjort program som Morgonshowen, Katt & Company, Superlördag och under 2020 fick han programmet Hemmahänget.

2020 präglades ju av just mycket hemma-häng, något som Tobbe menar har varit tufft och det har drabbat honom och hans jobb hårt.

– Hela ens förvärv har bara ryckts ifrån en. Inte bara för oss artister. Det handlar inte om den ekonomiska smällen, det är en känslomässig smäll också. Det har varit otroligt tufft, det har det. Livet var roligt och sen helt plötsligt var det inte lika roligt längre, sa han då till Hänt.

Idag lever Tobbe med sin fru Karolina Blom, 41, förra året firade de tio år som gifta och skulle därför fira på ett storslaget vis på Maldiverna. Men med tanke på corona-pandemin blev deras planer inställda.

Tobbe och Karolina har tillsammans dottern Towa, 9, och sonen Sigge, 6.

FOTO: Mattias Hansson/TT,

Annons