Uppmärksammade statyn av Marko ”Markoolio” Lehtosalo sågas

Markoolios staty.

Artisten och radio-profilen Marko ”Markoolio” Lehtosalo har fått en egen staty som kommer stå i hans hemort Orminge.
Men när den färdiga statyn var redo att visas upp var det flera som var en aning kritiska mot resultatet – och vissa kunde inte hålla sig för skratt.
”Nä gör om gör rätt, tyvärr”, skriver en person i kommentarsfältet.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 45, är en artist som minst sagt släppt hitlåtar, det är nog inte många som har missat klassikerna Sommar och sol eller Vi drar till fjällen.

I december förra året gjorde han en spelning på Ericsson Globe – samma bedrift som han gjorde 20 år tidigare, där han framförde flera av sina största hits.

LÄS MER: Markoolio och Ebba Busch relation – svaret efter romansryktet

Men Markoolio är inte bara artist, han är även radiopratare och skådespelare och dyker bland annat upp i radio-programmet Rix Morronzoo titt som tätt. Han är alltså en mångsysslare om ofta har det fullt upp med olika uppdrag.

I Markoolios hemort Orminge är man extra stolt över hans bedrifter – något som har gjort att man beslutat att uppföra en staty till artistens ära. Själva idén föddes faktiskt just i Rix Morronzoo.

– Det kommer från min låt ”Markoolio anthem”, där jag sjunger att man borde resa en staty över mig i varje kvarter i Orminge, berättar han för NVP.

Markoolios hyllning efter nya statyn

Till en början så uppmanades lyssnarna att skicka in ett medborgarförslag om statyn till kommunen, vilket ett tiotal personer gjorde. Men för att skynda på resultatet startade man istället in insamling för att få statyn klar. På mindre än ett dygn skänkte lyssnarna 20 000 kronor vilket var det som behövdes för att motorsågskonstnären Malin Nilsson skulle skapa statyn.

– Det var en kille som skänkte 15 000 på ett bräde. Han vill vara anonym, men vi fick tag på honom och han sa att det är klart att du ska ha en egen staty, säger Marko ”Markoolio” Lehtosalo till tidningen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Nu är statyn klar och artisten och radio-profilen har stolt lagt upp en bild på sin Instagram där han visar upp det färdiga resultatet.

”Trästatyn är fullkomligt fantastisk! Tack alla inblandade! Den kan inom snar framtid beskådas på Lindeberg Bageri & Konditori i Orminge. Stort. Jag står till höger i bild”, skriver han i inlägget och visar upp statyn som föreställer honom själv i kungakrona, mantel och med en orm i händerna.

Reaktionerna efter resultatet

Efter att statyn offentliggjordes är det många som har åsikter om resultatet.

”Nä gör om gör rätt, tyvärr”, skriver en person i kommentarsfältet och får medhåll:

”En staty som är tänkt att föreställa en person bör ju också likna vederbörande vilket denna staty inte gör”.

Det är också ett flertal följare som inte verkar kunna hålla sig för skratt över resultatet och många noterar att skulpturen är lik Felix Herngren. Många tycker också att det ser ut om att Marko ”Markoolio” Lehtosalo ser ut att ha åldrats flera år.

”Härlig! Men staty-tillverkaren verkar ha lagt på 20 år...”, skriver en person.

Men det är också väldigt många som verkar uppskatta statyn mycket och flera som berömmer resultatet.

”Jättesnygg! Vilket arbete”, skriver en person.

Wow, coolare än jag förväntade mig”, skriver en annan.

FOTO: Instagram/ORRE PONTUS/Aftonbladet/TT

LÄS OCKSÅ: Marko ”Markoolio” Lehtosalo gör comeback på scenen efter tystnaden

LÄS OCKSÅ: Marko Lethosalos familjelycka efter svåra skilsmässan

Senaste nytt