LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marko ”Markoolio” Lehtosalo gör comeback på scenen efter tystnaden

21 okt, 2020 
Markoolio
Marko ”Markoolio” Lehtosalo blev i början av året utmattad och ställde in flera jobb.
Nu har han ett glädjebesked till fansen och gör efterlängtad comeback på scenen efter den tuffa tiden.
Annons
Allt om Marko “Markoolio” LethsaloBrand logo
Allt om Marko “Markoolio” Lethsalo

Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 45, är en artist som minst sagt släppt hitlåtar, det är nog inte många som har missat klassikerna Sommar och sol eller Vi drar till fjällen.

I december förra året gjorde han en spelning på Ericsson Globe – samma bedrift som han gjorde 20 år tidigare, där han framförde flera av sina största hits.

Markoolio tog paus efter utmattningen

Markoolio är däremot inte bara artist, han är även radiopratare och skådespelare. Nu senast syntes han i julkalendern Panik i tomteverkstan där han spelade slädmekanikern Nisse. Han är alltså en mångsysslare om ofta har det fullt upp med olika uppdrag.

Men efter en hektisk vinter kom i januari beskedet att Markoolio behövde få lite lugn och ro. Kollegorna Laila Bagge och Roger Nordin från radioshowen Rix Morronzoo meddelande då nämligen att Markoolio behövde en paus för att vila upp sig.

”Vår favorit och MorronZoo-kompis Marko Markoolio Lehtosalo mår inte så bra. Han är helt utmattad efter hösten och har ställt in alla vårens jobb för att kunna återhämta sig”, skrev Roger och Laila på Rix Morronzoos Instagram.

Annons

Tuffa tiden med dödsfall och skilsmässa

Det kom sedan att bli en tung vår för Marko och många andra. I april nåddes det svenska folket av det tragiska nyheten att en av våra mest folkkära programledare Adam Alsing hade gått bort i sviterna av coronaviruset. Adam och Markoolio hade länge arbetat tätt tillsammans och vännens bortgång tog hårt på artisen.

Vid flertal tillfällen uttryckte Marko sin stora sorg. Han som då hade återvänt till sitt arbete i Rix Morronzoo kunde inte ta sig till jobbet under den första tiden. Men när Marko väl var på plats uttryckte han sin sorg.

– Det kändes som ett avgrundslöst smärtsamt jävla hål. Jag tror aldrig att jag har känt sådan sorg, berättade han för sina kollegor och lyssnare i Rix Morronzoo.

Under år 2020 har Markoolio även gått igenom en skilsmässa. Efter att varit gift i sex år med den personliga tränaren Jessica Westergård, 36, fick relationen ett slut i början av året.

Markoolio har haft ett tufft år bakom sig
Markoolio har haft ett tufft år med både skilsmässa och sorg.

Markoolio kliver upp på scenen igen

Men efter utmattning och inställda jobb har Markoolio nu ett riktigt glädjebesked att dela med sig av. Han är inte bara tillbaka i radion utan ska nu för första gången på länge återigen kliva upp på scenen och framföra sina hits. Detta avslöjar Markoolio i ett videoklipp på Instagram.

– Rix fm festivalen är slut men tillåt mig att småle, vi har fortfarande världens största artist kvar – precis Markoolio. För jag har precis lyckats tjata till mig en liten mini-festival i Lailas trädgård, säger Markoolio i klippet och förklarar hur följarna nu kan göra för att vinna biljetter till tillställningen.

Annons