TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Marko Markoolio Lehtosalos nya ord om saknaden efter Adam Alsing

06 okt, 2020 
AvLovisa Ström
Markoolio och Adam Alsing
Snart ett halvår har gått sedan Adam Alsing gick bort i sviterna av corona.
Nu skriver Marko Markoolio Lehtosalo om saknaden efter vännen.
Annons
Allt om Marko “Markoolio” LethsaloBrand logo
Allt om Marko “Markoolio” Lethsalo

Det var i april tidigare i år som hela Sverige stannade upp efter det tragiska beskedet att vi förlorat en av våra mest folkkära programledare, Adam Alsing, i sviterna av corona. Han var då bara var 51 år gammal och dödsbeskedet kom som en chock för många.

Adam hade underhållit svenska folket i många olika program på både tv och radio under sina år i mediabranschen, och när han gick bort lämnade han därför ett stort tomrum efter sig både hos tittare, vänner, familj och kollegor.

Under flera års tid ledde han Äntligen morgon tillsammans med Gry Forssell på radiokanalen Mix megapol, och den senaste tiden kunde lyssnarna även vakna till hans röst i Vakna med NRJ. Men under sina år på radio jobbade han även en hel del med Marko Markoolio Lehtosalo, och efter Adams bortgång har artisten vid ett flertal tillfällen uttryckt sin saknad efter den tidigare vännen och kollegan.

Sorgen stoppade honom från att jobba

Sorgen över att Adam inte längre fanns vid liv tog så hårt på Markoolio att han under första veckan inte klarade av att gå till jobbet, men när han väl var tillbaka i studion tog han tillfället i akt att prata ut om känslorna över vännens död.

Annons

– Det kändes som ett avgrundslöst smärtsamt jävla hål. Jag tror aldrig att jag har känt sådan sorg, berättade han för sina kollegor och lyssnare i Rix Morronzoo.

Marko fortsatte sedan med att berätta att han trots smärtan han känner bestämt sig för att ge allt för att ta sig upp ur den djupa gropen han då befann sig i, då han var övertygad om att det var det Adam hade velat.

Adam Alsing var även den person som introducerade Markoolio för radio och såg till att han fick rollen som programledare, vilket har betytt extra mycket för honom.

Markoolios nya ord om Adam

Ett halvår har nu gått sedan den stora tragedin, och i ett inlägg på Instagram uttrycket Markoolio ännu en gång saknaden efter vännen. Det var när han skulle ut på jakt som han kom att tänka på Adam Alsing.

”Dags för jakt imorgon i Linköping. Adams jaktradio som jag lånade av honom inför en jakt kommer att sitta på vänster sida av bröstet. Försökte lämna tillbaka. -Marko, du fällde 3 vilt med den. Tänkte att den får jag aldrig tillbaka. Behåll den. Jag köpte en ny. Saknar dig”, skriver han.LÄS OCKSÅ: Adam Alsings sista tid – hans egna ord om sjukdomen

FOTO: TT

Annons