Tobias "Tobbe Trollkarl" Bloms ord om hustrun Karolina

28 aug, 2020 
https://image.hant.se/byline-linnea-lundgren-131x150.jpg.jpg?imageId=4978193&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687Linnea Lundgren
Tobias "Tobbe Trollkarl" Blom
Tobias ”Tobbe Trollkarl” Blom är för det mesta en glad och positiv prick. Men i en exklusiv intervju med Hänt berättar han nu om det tuffa året.
✔︎ Kampen med hustrun Karolina.
✔︎ Orden om svåra tiden: ”obbigt känslomässigt”.
✔︎ Dotterns skarpa markering.
Annons

I en exklusiv intervju reder Hänt ut sanningen bakom Tobbe Trollkarls sprudlande karaktär!

Tobias Blom

Tobias “Tobbe” Blom, 44, har gjort succé bland Sveriges alla barnfamiljer då han i över ett decennium underhållit barn genom såväl trollkonster som tv-program. För det mesta är det en glad och positiv Tobbe som vi får ta del av då han leder familjeunderhållningsprogram som Talang och Idol. Och i det verkar faktiskt vara en ganska ärlig bild av vem Tobbe är även som privat. I en intervju med Hänt förklarar trollkarlen att han oftast känner sig väldigt tillfreds med livet.

– Jag är faktiskt väldigt lycklig. Sen är det klart att tv-tittarna får en bild av mig och man är ju bara människa. Precis som alla andra har jag självklart upp och nedgångar men jag har inget sånt där riktigt mörker eller något fruktansvärt trauma. Och det är faktiskt ganska skönt att slippa ha det.

Annons

Men det här året har varit, för att uttrycka det med Tobbes egna ord, “ett riktigt skitår” för artisten. Precis som de flesta runt om i Sverige och världen har han drabbats hårt av coronans intågande. Plötsligt var så väl trolleriföreställningar som programledarjobb inställda och Tobbe var snabbt tvungen att tänka om för att kunna fortsätta arbeta.

– Hela ens förvärv har bara ryckts ifrån en. Inte bara för oss artister. Det handlar inte om den ekonomiska smällen, det är en känslomässig smäll också. Det har varit otroligt tufft, det har det. Livet var roligt och sen helt plötsligt var det inte lika roligt längre.

Som tur är har Tobbe trots Folkhälsomyndighetens restriktioner ordnat så att trollerisugna barn kunnat få kliva in i den magiska världen. Under hela sommaren har han turnerat runt i Stockholm med showen “Trolleri i det fria” där han uppträtt utomhus för en publik om 49 personer. I intervjun med Hänt kommer Tobbe även med ett glädjande besked för både stora och små.

Annons

– Det ser lite ljusare ut nu och känslomässigt är jag tillbaka. Nu i höst kommer showen att flytta in tillbaka på teatern så det känns superkul!

Dotterns markering

I alla år har Tobbe brunnit för barnunderhållning. Något han gör även idag.

– Barnprogram är ju min kärnverksamhet och det som jag tycker är absolut roligast. Allt det där andra kommer som ett extra. Vad som helst kan hända, och händer, när man jobbar med barn. Jag tror kanske att många programledare ser barnprogrammen som en start på karriären men det är talade för oss som jobbat länge med det här att det är det vi vill göra.

Tobias "Tobbe Trollkarl" Blom
Tobbe tillsammans med hustrun Karolina och barnen Towe och Sigge.

Själv har Tobbe två barn tillsammans med hustrun Karolina Blom, 41. Dottern Towa, 9, och sonen Sigge, 6. Och visst kan man tänka sig att det är en riktig dröm att få växa upp med en pappa som är såväl barnprogramledare om trollkarl. En direktkontakt till bolibompadraken och fri tillgång till SVT:s kostymförråd, vad mer kan ett barn önska sig? Tja, om vi ska tro på Tobbe är det faktiskt inte alla som är lika intresserade av den saken.

Annons

– Lillkillen tycker nog fortfarande att det är rätt häftigt. Han kommer att tycka att det är mäktigt är vi sätter oss och kollar på Fångarna på fortet ikväll och jag är med. Stora tjejen är väl inte lika imponerad längre dock. Inte så att hon har sagt något, men det har hon i och för sig inte behövt göra då hon markerar sitt ointresse ganska bra ändå.

Hon kommer inte sitta bänkad framför Fångarna på fortet ikväll? 

– Haha, nej hon kommer sitta fastklistrad framför TikTok.

Inställda bröllopsplanerna

2020 är ett stort år för Tobbe och hans hustru Karolina. Nu är det nämligen exakt tio år sedan de valde att göra slag i saken – och gifte sig. Firandet av den stora dagen skulle med pompa och ståt blivit av på Maldiverna.

– Vi skulle faktiskt ha gjort det sådär riktigt kitschigt och gift om oss på stranden. Mest för att det skulle vara kul att få ha med barnen när vi förnyar våra löften, skrattar Tobbe knappt märkbart generat.

Tobias "Tobbe trollkarl" Blom
Tobbe och Karolina gifte sig för tio år sedan.

På grund av pandemin är de stora planerna inställda en tid fram över. Men inte hänger Tobbe läpp för det! Varken barnen eller äktenskapet är något han planerar att göra sig av med lagom till att reserestriktionerna släpper.

Annons

– Vi får helt enkelt skjuta på det något år. Och vad är väl egentligen ett bröllop på Maldiverna när man kan äta middag ute på stan?

FOTO: TT 

Annons