Tittarnas ord till Johan – efter tuffa tiden med Susanna i Gift vid första ögonkastet

Susanna Lundberg, Johan Skantz

I kvällens avsnitt av SVT:s Gift vid första ögonkastet ska deltagarna fatta det stora beslutet om de vill fortsätta vara gifta eller gå skilda vägar. Johan Skantz har under säsongen varit gift med Susanna Lundberg, men nu får han starka reaktioner av tittarna.
”Hoppas du hittar nån som värdesätter dig för den du är”, skriver en tittare.

Den sjunde säsongen av Gift vid första ögonkastet har nått sitt slut. Som vanligt har tittarna fått se sex singlar bli ihopparade efter experternas teorier. Därefter fick de gifta sig med varandra utan att varken ha sett eller pratat med varandra tidigare.

LÄS MER: GVFÖ-Elinors barnbesked med nya pojkvännen – efter oväntade vändningen

Årets par består av "tacos-paret" Sofia Lindhe, 25, och Anton Pehrsson, 28. Det andra paret är ögonläkaren Lars Ekström, 35, och sjuksköterskan Elinor Sundfeldt, 28. Det tredje paret består av Johan Skantz, 31, som gifter sig med Susanna Lundberg, 31.

Till en början såg det ut som att experterna gjort ett strålande jobb när det kom till matchningen mellan Johan och Susanna. Men ganska snabbt märkte de att de inte riktigt hade samma typ av humor. När Johan ska skämta använder han nämligen gärna ord som "kärring", till exempel när han kör bil. Trots att Johan inte menar något illa så var det inget som gick hem hos Susanna.

Susannas vändning mot Johan

Men paret pratade ut om situationen och under säsongen har Susanna visat att hon vill förbättra sitt beteende. Då förklarade Susanna att hon kanske har varit lite för hård mot Johan.

– Jag har ju nu fokuserat på det negativa, det har ju bara gått förbi mig, allt det här fina, i liksom min ilska. Men någon slags polett har trillat ner. Johan är ju verkligen så otroligt ödmjuk och prestigelös, vilket ju är helt fantastiskt, sa Susanna då.

– Jag är glad att du har kommit på det, svarade Johan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

I det sista avsnittet var det dags för paren att träffas och ta det sista och avgörande beslutet – att fortsätta vara gifta eller skilja sig.

– Jag tror att Johan vill säga ja. Men jag tror att vissa frågor i våran relation är för svåra och därför kommer han att säga nej, sa Susanna innan beslutet togs.

– Jag har fått den känslan nu på senare tid att hon har kunnat slappna av mer och verkligen öppna upp sig, och uppskatta mina sidor som jag verkligen visat nu den senaste tiden, sa Johan.

Johan Skantz, Susanna Lundberg

Susanna och Johan tog ett stort beslut.

Foto: SVT

Tittarnas stöd till Johan efter tuffa tiden

Men till Johans stora förvåning valde Susanna att svara nej på frågan om att fortsätta vara gifta. Även för Susanna kom beslutet som en chock när det visade sig att Johan hade tänkt säga ja.

Att paret har haft en turbulent tid är nu något som tittarna verkar ha uppmärksammat och på Johans Instagram får han ta emot mycket stöd.

LÄS MER: A walk with the dog avsnitt 5: Laila Bagge och Roger Nordin

”Du är guld värd! Hoppas du hittar nån som värdesätter dig för den du är!”, skriver en tittare.

”Tack och lov att hon sa nej. Du förtjänar så mycket mer. Lycka till”, skriver en annan.

”Johan, jag tycker att du har ett sånt tålamod med S. Inte lätt med kameror på. Bra jobbat.”, skriver en tredje.

Johans egna ord om stödet

När Hänt når Johan så berättar han att han är väl medveten om stödet han fått.

– Ja, det har funnits ett starkt intresse, från många. Det är kul att många har uppmärksammat mig och tycker att jag verkar vara en vettig och trevlig person. Många kommer fram och säger att jag har sett bra ut i tv. Jag har fått enormt varma hälsningar och lyckönskningar och det värmer mer än vad det negativa gör skada, säger han till Hänt.

Tittarnas bild av Johan är att han verkar vara en lugn och trygg person, och nu menar Johan att det är en bild han tycker stämmer.

– Ja, jag har fått fram vem jag är och har inte gjort något fel. Men det har varit blandat mellan positiva och negativa reaktioner och det förstår jag fullständigt. Även jag gör misstag och säger klumpiga saker ibland, säger Johan.

FOTO: SVT

LÄS OCKSÅ: Gift vid första ögonkastet-Lars Ekströms okända förflutna i tv

LÄS OCKSÅ: Så träffade Gift vid första ögonkastet-Kalle Norwald maken Erik