LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarnas starka reaktioner – efter semifinalen i Let's dance

21 maj, 2023 
Jonna Lawaetz
Det har varit semifinal av Let's dance 2023 och nu står det klart att Hampus Hedström och Charlotte Kalla tävlar om glasskon i finalen.
Men nu reagerar tittarna på händelsen i programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tobias Karlsson bryter ihop efter händelsen i intervjunBrand logo
Tobias Karlsson bryter ihop efter händelsen i intervjun

Let's dance 2023 börjar lida mot sitt slut och efter lördagens semifinal stod det klart vilka två par som dansat sig vidare hela vägen till finalen. I semifinalen var det ingen duell utan när juryns röster hade räknats ihop med tittarrösterna visade det sig att det var Renaida Braun och danspartnern Tobias Bader som föll på målsnöret och fick lämna tävlingen precis innan finalen.

– Jag är så stolt, det var så coolt att få vara i den här semifinalen, säger Renaida i programmet.

Det innebär alltså att det är Hampus Hedström och hans danspartner Ines Stefanescu samt Charlotte Kalla och Tobias Karlsson som knep finalplatserna och ska göra upp om den prestigefyllda glasskon nästa lördag.

Tony Irvings kritik mot Charlotte Kalla – inför semifinalen

Under säsongen har det varit tydligt att jurymedlemmen Tony Irving varit någorlunda skeptisk mot Charlottes framfart i programmet. Han menar att hon bara klarar sig kvar i tävlingen tack vare sin stora popularitet och inte på grund av hennes insatser på dansgolvet. Trots att Tony ser Charlottes utveckling så ser han ändå ett mönster:

Annons

– Det har vi sett med alla skidåkare som Wassberg och Stenmark. Stenmark vann ju till och med fast att han dansade sämst av alla. Så vi ser att skidåkare kommer långt på grund av popularitet, men inte nödvändigtvis behöver vara lika bra som alla andra, säger Tony till Hänt och fortsätter:

– Nu är ju Charlotte Kalla bra, hon är bättre än Ingmar Stenmark. Så om man tittar på Charlotte och Ingmar så är hon överlägset bättre än honom. Så jag tror att det bara är det här syndromet att svenskarna älskar sina skidåkare. Det är som engelsmännen har sina cricket-spelare, svenskarna har sina skidåkare.

Starka reaktioner efter semifinalen i Let's dance

Men tittarna har talat, de vill de facto se Charlotte i finalen nästa vecka. Men trots att svenska publiken har en stor del att säga till om utfallet i tävlingen så är det flera personer som nu riktar kritik mot Let's dance.

Annons

På programmets Facebook-sida är det flera tittare som tycker att det var fel person som fick lämna tävlingen i semifinalen. Vissa går även så långt som att kritisera programmets upplägg och kräver att juryn ska ha mer att säga till om.

"Vinner inte Hampus finalen så måste reglerna ändras, då får domarna rösta och inte folket. Men du var otrolig hela tiden Reniada, värd att stå i finalen", skriver en tittare och får medhåll av en annan:

"Ändra till nästa år så bara domarna sätter poäng tills sista avsnittet så rätt par verkligen står i final"

"Så enormt oförtjänt!!! Renaida och Tobias B skulle stått i final tillsammans med Hampus och Ines. Ännu en gång fick danskvalitén stå tillbaka, riktigt riktigt sorgligt", skriver en annan.

"Jag har inget emot Kalla men jämfört med de hon tävlade mot så var det djupt orättvist. De bästa dansarna var Renaida och Hampus. Man ska inte vinna på personlig popularitet utan på hur man dansar", kommenterar en fjärde.

"Man ska väl inte rösta på någon för att hon är mer känd än andra… Renaida och Hampus ska vara i finalen!", skriver en femte.

Men det är även många följare som är glada att se Charlotte i finalen tillsammans med Hampus.

"Perfekt! Kalla o Hampus"

"Rätt beslut, så glad att det blev Charlotte och Hampus. Båda är fantastiska"

"Tycker Charlotte har varit superduktig, inga undantag fast hon är höggravid!"

Vem som vinner Let's dance 2023 avgörs lördagen 27 maj.

FOTO: TV4

Annons