LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tony Irvings kritik mot Charlotte Kalla: ”Tack vare popularitet”

20 maj, 2023 
TONY IRVING, CHARLOTTE KALLA
Ända sedan starten av Let's dance har Tony Irving krigat för att få mer att säga till om från jury-bordet.
Nu kommer han med skarp kritik efter lördagens omgång och säger samtidigt sitt om Charlotte Kalla.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Let's Dance juryn berättar om Petra Medes avhopp och ersättaren Kristin KaspersenBrand logo
Let's Dance juryn berättar om Petra Medes avhopp och ersättaren Kristin Kaspersen

Let's dance 2023 går mot semifinal och i vanlig ordning är det mer spännande än någonsin vid det här laget. Kampen om vem som ska kamma hem glasskon är i full gång och det står mellan Charlotte Kalla & Tobias Karlsson, Renaida Braun & Tobias Bader samt Hampus Hedström & Ines Ștefănescu.

I semifinalen är det alltid juryn som får bestämma dans. Inför årets semi har juryn valt danser utefter vad deltagarna har som svag punkt, de kallar det "En chans till revansch".

– Tittarna har fortfarande lika mycket inflytande. Men vi har fått sätta ribban, vi har fått välja dansen, vi har fått välja temat och låtarna. Vi har analyserat vad deras svagheter är och ställer nu kravet att de ska bemästra sina svagheter, säger ordförande Tony Irving till Hänt och fortsätter:

Annons

– I år har vi valt att fokusera på det som de är dåliga på. Så de får en chans till revansch.

Tony Irvings kritik mot Charlotte Kalla

Tony har suttit i juryn ända sedan starten av Let's dance, vilket är 18 år sedan. Under årens lopp har han minst sagt gjort starkt avtryck på svenska folket i och med att han alltid säger vad han tycker men mest känd är han nog för sitt ikoniska sätt att ge feedback. Han börjar först med att säga vad som var bra och sedan säger han: "MEN!" och så kommer den konstruktiva feedbacken.

I den här säsongen är Tony skeptisk till Charlotte Kalla. Han menar att hon bara klarar sig kvar i tävlingen tack vare sin popularitet och inte själva dansen. Trots att Tony ser Charlottes utveckling så ser han ändå ett mönster:

– Det har vi sett med alla skidåkare som Wassberg och Stenmark. Stenmark vann ju till och med fast att han dansade sämst av alla. Så vi ser att skidåkare kommer långt på grund av popularitet, men inte nödvändigtvis behöver vara lika bra som alla andra, säger Tony till Hänt och fortsätter:

Annons

– Nu är ju Charlotte Kalla bra, hon är bättre än Ingmar Stenmark. Så om man tittar på Charlotte och Ingmar så är hon överlägset bättre än honom. Så jag tror att det bara är det här syndromet att svenskarna älskar sina skidåkare. Det är som engelsmännen har sina cricket-spelare, svenskarna har sina skidåkare.

Tony Irving om semifinalen: ”Publiken som krånglar till saker”

I semifinalen står det nu mellan Charlotte, Renaida och Hampus. Tony menar att alla är värda finalplatsen, men att Kalla behöver bevisa lite mer.

– Nu har Charlotte överlevt tack vare svenska publiken. Så nu är det upp till henne att i semifinalen leverera och bevisa att hon faktiskt förtjänar en plats baserat på sin danskompetens, säger Tony och fortsätter:

Annons

– För nu har vi tre lika värdiga personer, av tre olika anledningar. Som en idrottskvinna är jag ganska säker på att Charlotte vill ha en rättvis tävling som inte enbart är popularitets-baserad.

Tycker du att juryn borde ha mer att säga till om?

– Gud ja! Jag har önskat det i 18 år. Vi har infört lite mer i säsongen, som wienervalsen, men sedan är det publiken ändå som röstar och krånglar till saker.

Men Charlotte Kalla verkar inte ha tagit åt sig av Tony Irvings kritik. När Hänt frågar vad hon tycker om det Tony har sagt om henne till media så svarar hon att hon inte läst vad som skrivits om henne.

– Jag har inte läst de själv. Men det var väldigt tydligt vilket stöd svenska folket ger mig. Obeskrivligt tacksam över den kärlek och uppskattning som jag och vi får, säger Charlotte Kalla.

FOTO: TT

Annons