ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Fusket i Robinsonfinalen får tittarna att se rött: ”Besviken”

30 maj, 2022 
André Färnsveden
Till vänster: Närbild på Henrik. Till Höger: En bild på Filip och Jessica.
Finalen i Robinson delades upp i två moment, först en eldtävling och sedan plankan. Henrik blev sist i eldtävlingen och var därmed ute ur programmet. Nu rasar tittarna över ”fusket” från Jessica och Filip.
Annons
Robinson-Filip om boendesituationen: ”Hemlös”Brand logo
Robinson-Filip om boendesituationen: ”Hemlös”

Till skillnad från tidigare år var den avgörande tävlingen i Robinson mellan två deltagare istället för tre. För att få fram en topp två skulle de tävlande göra upp en eld som skulle bränna sönder ett rep som hängde över eldbrasan. De två som snabbast fick upp sin eld skulle då vara vidare till sista momentet. Henrik Appelgren, 45, var snabbast att få till sin eld men hans rep ville inte gå av. Istället kom Jessica Jonasson, 40, och Filip Johansson, 30, ikapp Henrik och lyckades bränna av sitt rep före honom.

Det blev då Jessica och Filip som möttes i de berömda plankan. Det var bäst av tre där Filip lyckades vinna de två första heaten och blev därmed vinnaren av Robinson 2022. Jessica var nöjd över sin insats och berättade för Hänt att utgången var ganska väntad från hennes del.

Annons

– Det kändes overkligt nästan på nått sätt, men där och då.. jag var ju skadad liksom så jag var jäkligt glad över att jag kom så långt som jag kunde. Jag bröt ju tån i en tävling, ett par tävlingar innan finaltävlingen, sen så var ju balans inte min starkaste tävlingen och så med en bruten tå. Så jag var ganska klar med hur utgången skulle bli, säger Jessica till Hänt.

Henriks rep gick av – det tittarna inte fick se

Det blev en spännande semifinal i eldtävlingen. Jessica blev klar först och den sista finalplatsen stod mellan Filip och Henrik. Bådas rep hade fattat eld och det var bara en tidsfråga innan någon skulle gå av.

– Jag fattade ingenting. Men sedan märker jag ju då att Jessica blir klar, och jag kände att jag inte kan göra så mycket mer. Jag vill inte stressa, ville bara hålla igång den hela tiden, säger Henrik.

Sen gick Filips rep av och Henrik fick se sig besegrad innan sista tävlingen i Robinson 2022. Men det var inte med stora marginal.

Annons

– Sedan skriker ju han "yes", och då kramade jag honom och sedan tittar jag tillbaka och då har mitt rep gått av. Det var ju lite små-tungt, så där och då var man ju lite besviken såklart då, säger Henrik.

Tittarnas kritik mot fusket i Robinson-finalen

Filip och Jessica vann över Henrik i eldtävlingen. Men tittarna rasade över en viss detalj. Båda tävlande rörde nämligen vid repet under tävlingens gång. På Robinsons Instagram anklagade därför en del tittare de båda för fusk.

Både Jessica och Filip pillade ju på snöret på slutet när dom skulle göra upp eld! Inte undra på att det gick av. Men grattis Filip, oavsett en värdig vinnare”, skrev en.

Hur gick eldtävlingen till egentligen. Fick man hjälpa till att ha av snöret med hjälp av pinnarna? Som några gjorde. Borde blivit diskade!!”, skrev en annan.

Ingen som reagera när han peta med pinnen på repet?”, skriver en tredje.

FOTO: TV4

Annons