Tittarnas kritik mot TV4 – Bingolotto krockar med fotbolls-EM

TV4, Lotta Engberg.

Fotbolls-EM har nyss dragit igång och under måndagen är det Sveriges premiärmatch mot Spanien.
Men nu rasar tittarna över att fotbollen inte borde sändas på TV4 då den krockar med Bingolotto.

Under förra veckan var det premiär för årets fotbolls-EM, premiärmatchen spelades mellan Turkiet och Italien på Stadio Olimpico i Rom. På måndag klockan 21:00 spelar Sverige sin första match i EM och möter då Spanien.

EM har inletts dramatisk då den danska spelaren Christian Eriksen kollapsade under matchen häromdagen, det visade sig sen att han fick hjärtstopp.

– Det är svårt att säga hur nära vi var att mista Christian, men han var död vid en tidpunkt. Varför det hände kan jag inte svara på nu, säger Danmarks landslagsläkare Morten Boesen till BT.

När spelar Sverige i fotbolls-EM?

Sverige är med i grupp E i EM 2021 med Spanien, Polen och Slovakien.

  • Måndag 14 juni 21.00 i Sevilla, Spanien–Sverige (SVT)
  • Fredag 18 juni 15.00 i Sankt Petersburg, Sverige–Slovakien (SVT)
  • Onsdag 23 juni 18.00 i Sankt Petersburg, Sverige–Polen (TV4)
Svenska fotbollsfans samlas i centrala Sevilla inför EM-matchen i fotboll mellan Sverige och Spanien på Estadio La Cartuja.
FOTO: Christine Olsson/TT

TV4-tittarna rasar över kanalbytet av Bingolotto

På måndag ska Sverige spela sin första match i fotbolls-EM 2021. Fotbollsmatcherna har delats upp och kommer att sändas på SVT1 och TV4. Det är ju perfekt för alla fotbollsälskare där ute, men dessvärre vill inte alla kolla på fotboll.

Bingolotto-tittarna rasar nu över att programmet kommer att behöva sändas på Sjuan istället när TV4 sänder matcherna. Bingolotto sänds vanligtvis på TV4 men på grund av fotbollen får det flyttas då de krockar med varandra.

BINGO! Tittarnas ärliga ord om programledaren

När Bingolotto gick ut med kanalbytet på grund av fotbollen var det många av deras tittare som gick ut på Facebook och berättade om deras besvikelse. De tycker att fotbollen borde visas på Sjuan och inte låta Bingolotto hamna i kläm.

En följare skrev: ”Om man inte har 7:an då? Man kan inte vara med och ringa in heller!!! Och man vet inte när nästa spel börjar”.

Varför visas inte fotbolls-em på sjuan istället?”, skrev en tittare.

En tredje tittare rasar också över kanalbytet: ”Det är TV4 som har bestämt och de tror att fotbollen lockar mer, även fast inget lag från Sveriges upp spelar”.

Bingolotto förklarar för sina följare att det är TV4 som har tagit det här beslutet och att det går fortfarande att se Bingolotto på CMore och TV4 play.

Det är TV4 som bestämmer detta. Du kan streama hela programmet på CMore och TV4 Play”, skriver Bingolotto på sin Facebook.

LÄS OCKSÅ: Tittarnas ord till Bingolotto – saknar Leif ”Loket” Olsson

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas kritik efter Christian Eriksens kollaps under EM-matchen

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, TV4

Senaste nytt