TV4-tittarnas kritik efter Christian Eriksens kollaps under EM-matchen

Christian Eriksen
Breaking

Fotbolls-EM har precis dragit igång och i matchen mellan Danmark och Finland hände något ruskigt otäckt. Danmarks bästa spelare Christian Eriksen föll ihop på planen och akut livräddning påbörjades. TV4 fortsatte sändningen som normalt – något tittarna nu kritiserar starkt.

Fotbolls-EM 2020 har äntligen dragit igång – eftersom coronapandemin tvingades skjuta upp turneringen till denna sommar istället.

Sverige spelar sin första match mot Spanien på måndag och i skrivande stund sitter svenska landslaget på ett plan ner till Sevilla. Några som kommer vara på plats för att se matchen är Anis don Demina och Sami, artisterna som gjorde den svenska officiella EM-låten Flaggan i topp.

Christian Eriksen föll ihop – fick HLR

Men först och främst skulle Danmark möta Finland och precis innan det var dags för halvtidsvila hände något ruskigt otäckt. Den danske mittfältaren Christian Eriksen föll ihop livlöst på planen – det hela skedde plötsligt och utan någon inblandad spelare.

Sjukvårdspersonal tog sig snabbt in på planen för att behandla Eriksen. Flera av spelarna på planen sågs märkbart skakade över situationen. Men efter att ha fått behandling på planen, där han till synes fick ta emot hjärt- och lungräddning, bars Eriksen efter en längre tid sedan ut av medicinsk personal. Enligt danska BT lämnade han sedan fotbollsarenan i ambulans.

Länge var det oklart hur det stod till med Eriksen men nu meddelar UEFA att han vaknat, tack och lov. Just nu är han på sjukhus och läget är stabiliserat.

Hårda kritiken mot TV4: "Respektlöst"

Att TV4 fortsatte sändningen som vanligt är dock något som tv-tittarna nu reagerar starkt på. Det är många som anser att de otäcka bilderna där spelaren får HLR och kompressioner är opassande och respektlöst att visa upp i tv.

”Frågan är vadför bröt ni inte sändningen och gick till studion. Respektlöst TV4”, skriver en tittare.

”Varför bryter ni inte söndringen!!!! Visa lite mänsklighet!”, skriver en annan.

”Varför bröt ni inte sändningen?? Äckligaste nivån av respektlöshet. Ni borde bara lägga ned TV-kanalen.”, skriver en tredje.

”Det mest bedrövliga jag upplevt på många år!! Som att stanna vid en bilolycka och filma. Så sjukt äckligt och respektlöst!! Saknar ord! Skämmes ta med fan!!!”, tillägger en fjärde.

TV4:s svar efter hårda kritiken

I ett meddelande till Hänt förklarar TV4:s pressansvarige Ludvig Ternstedt hur man tänkte i stunden.

”Vi ansåg, med den knapphändiga information som vi har och hade kring den allvarliga händelsen, att det var bättre än att bara lämna för att bryta till reklam på direkten. Vi tyckte dessutom att det var bättre än att sitta i en studio och spekulera i något vi i det här läget inte hade tillräckligt med information om.”, skriver TV4 till Hänt.

”Vi bröt dock den internationella matchfeeden så fort vi såg att det började visar närbilder på händelsen. Då visade vi istället en övergripande arenabild.”, tillägger TV4.

LÄS OCKSÅ: AVSLÖJAR Därför flyttar Samir och Julia

LÄS OCKSÅ: HOPPSAN! Ica-Stig och Ica-Stinas framtid – efter kritiken

FOTO: TT

Senaste nytt