Tittarnas kritik mot SVT:s Tolvslaget på Skansen och Reine Brynolfssons diktläsning

Reine Brynolfsson läste Nyårsdikten.

Under fredagen sändes Tolvslaget på Skansen och det var Reine Brynolfsson som fick det ärofyllda uppdraget att läsa dikten Nyårsklockan.
Men tittarna verkar inte helt nöjda.

Det blev skådespelaren Reine Brynolfsson som hjälpte tittarna att traditionsenligt ringa in det nya året genom att läsa dikten Nyårsklockan på Skansen.

Tolvslaget på Skansen i SVT leddes av programledarna Jill Johnson och Alexander Letic. Programmet bjöd även på framträdanden av Isabella Lundgren, Niklas Gabrielsson Lind, Lena Philipsson, Tusse och Ludwig Hart.

Lord Tennysons berömda dikt har lästs på Skansen vid nyår sedan slutet av 1800-talet. Skådespelare som under flera år förknippades med traditionen är annars bland andra Jan Malmsjö, Margaretha Krook och Jarl Kulle. Förra året var det skådespelaren Sofia Helin som läste dikten.

Reine Brynolfssons ord inför uppdraget i Tolvslaget på Skansen

När det stod klart att det var Reine som skulle få läsa dikten i år sa han till TT att han inte var speciellt nervös.

– Men det känns som att det är ett visst ansvar att ta traditionen vidare. Det är ett väldigt speciellt tillfälle, säger han, och berättar att han inte hade hunnit göra några direkta planer för nyårsafton.

Charlie Söderberg och Mathias Andersson försvann efter Lyxfällan – det gör de idag

Kritik mot Tolvslaget på Skansen – Reine hoppade över två verser

Men tittarna verkar inte helt nöjda med showen som de bjöds på.

Detta på grund av flera saker – bland annat är de flera som brusar upp för att Reine kom av sig några gånger då han läste dikten.

”Ring våra tankar ut ur sorgens häkten” blev till ”ring våra sorger ut ur sorgens häkter”.

”Ring ut till tystnad diktens gatularm, men ring till sångarhjärtan skaparglöden” blev till ”ring ut det fasansfulla våldets larm och ring till allas hjärtan levnadsglädje”.

Två verser hoppade han över helt. Reine var även klar cirka 45 sekunder före tolvslaget. För Aftonbladet kommenterar han hur han tyckte att det gick:

– Det går alltid att förbättra saker, som till exempel betoningen, tajmingen.

På frågan om han läste fel svarar han:

– Jag sa ett ord fel någonstans, det där med ”sorg”. Men det finns lite olika versioner av dikten och jag valde den här. Den kunde jag associera mest med, det var viktigt för mig.

Tittarnas upptäckt: SVT glömde att ge Reine Brynolfsson ett glas vid tolvslaget

Men kritiken slutar inte där. Flera tittare noterade även att alla deltagare på scenen fick varsitt glas till tolvslaget – men de glömde att ge ett till Reine.

”Fint läst med pondus. Tyvärr fick han inget att skåla i. Liten miss där”, skriver en på SVT:s Facebooksida.

”Pinsamt att ni missade att ge Reine ett glas vid tolvslaget”, skriver en annan.

SENASTE NYTT!