Kritikstorm efter inslaget i Nyhetsmorgon – känsliga ämnet upprör

STEFFO TÖRNQUIST, SOFIA GEITE

Att gå ner i vikt är ständigt ett aktuellt ämne i olika medier. Nu har ämnet tagits upp i Nyhetsmorgon men konsekvenserna blev att det riktas stark kritik mot TV4 efter samtalet.
”Är så trött på hetsen att vara smal”, skriver en tittare.
0:22

Efter reklamen: Jenny Strömstedt om att ha sommaren fylld med jobb

(0:22)

Slå på ljud

Nyhetsmorgon är ett av Sveriges mest populära program och det är många som väljer att börja sina dagar med att slå på tv-showen.

Under årens lopp har programledarna blivit en viktig del av showen och många svenskar har sina favoriter. Några som börjat sända mer och mer ihop är Steffo Törnquist, 66, och Sofia Geite, 40. En annan uppskattad duo består av Soraya Lavasani, 40, och Martin Järborg, 43.

Den här veckan har vi fått se Steffo och Sofia en hel del och det har skett en hel del som skapat rubriker. I fredagens program fick vi nämligen se duon intervjua Anna Brolin, 41, och det slutade med att hon brast ut i gråt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför kritiseras Nyhetsmorgon för vikthets

Anna Brolins gästspel i Nyhetsmorgon berodde på att hon skulle berätta om Stockholm marathon som går av stapeln i helgen. Med andra ord var det en hel del hälsa och träning som togs upp i avsnittet.

För det var nämligen inte det enda som hade med träning att göra. Vi fick även se ett klipp med hälsoexperten Leila Söderholm som berättade om att kvinnor bränner som mest fett genom att träna på morgonen.

Därför snackar hela världen om Jenny Strömstedt – videon sprids

Tittarnas kritik: ”Kan vi snälla fokusera på något mer”

Det här inslaget har nu skapat stor kritik bland tittarna.

”Kan vi snälla fokusera på något mer än att bränna fett? Vad sägs om att prata om en hälsosam livsstil, kontinuitet, styrketräning för att stärka skelettet för att i äldre åldrar minska risken för t.ex. fallolyckor. Skapar du dig en kontinuitet i en hälsofrämjande aktivitet så kommer du att på sikt må bättre, ofta både fysiskt och psykiskt. Det är svårt att hålla i så ta med dig någon du litar på på din resa. Att inför sommaren fett-jaga, ofta kvinnor, är så uttjatat och mossigt. Så sluta bara. Jag önskar alla en härlig och aktiv sommar. Gå, spring, hoppa, rulla, styrketräna, spela padel, tennis, fotboll, brännboll, freesbee, vandra, yoga, simma osv. Ja, ni förstår var aktiv. Ta ansvar för din hälsa och så ett frö hos en yngre person. Heja dig, mig och alla andra”, skriver en person.

”Är så trött på hetsen att vara smal. Var nöjd och lycklig istället att vi har mat på bordet och mår bra.”, inflikar en annan.

”Som om bränna fett är det viktigaste i träningen...”, hälsar en tredje.

Sofia Geite om relationen till TV4-kollegorna

Se klippet här!

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!