Därför snackar hela världen om Jenny Strömstedt – videon sprids: ”Viralt”

JENNY STRÖMSTEDT

Jenny Strömstedt är en riktigt omtyckt profil på Nyhetsmorgon. Under årens lopp har det hänt en hel del och många minns nog ostbågs-incidenten. Nu har händelsen uppmärksammats internationellt och Jenny har panik.
0:22

Efter reklamen: Jenny Strömstedt om att ha sommaren fylld med jobb

(0:22)

Slå på ljud

Nyhetsmorgon är ett program som många svenskar gärna startar sina dagar med. Det populära morgonprogrammet har allt ifrån allvarliga dagshändelser till härliga artister som bjuder på show i studion.

Nyhetsmorgon har funnits i över 30 år och något som hängt med under årens lopp är matlagning. Varje dag är det en kock på plats i studion som lagar goda recept och det avslutas med att programledarna får provsmaka och ge sin ärliga åsikt.

Men ibland är det även läge för programledarna att ställa sig i köket. Vi alla minns nog incidenten med Jenny Strömstedt, 49, och Steffo Törnquist, 66, där Jenny råkade tända eld på spisen...

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Steffo om ostbågs-incidenten med Jenny

Steffo och Jenny är ett radarpar som tittarna älskar att se tillsammans i rutan. I en intervju med Hänt har Steffo tidigare berättat om sina absolut bästa minnen tillsammans med Jenny.

– Fittov-sändningen är svår att glömma, liksom steka-ostbågesändningen. Men som allra bäst är vi i riktigt skarpa lägen, när något stort och allvarligt har hänt och vi förvandlar oss till enbart nyhetsjournalister. Vi har ju jobbat ihop i 16 år, det blir nåt tusental direktsända timmar, så allt har ju hänt, precis allt, sa Steffo då till Hänt.

Det är inte bara Steffo som sent kommer glömma incidenten med att steka ostbågar. Nu har det även uppmärksammats internationellt, något som Jenny helst inte ville skulle hända.

Tony Irvings ilska efter kollegans beteende

Jenny Strömstedt om virala klippet: ”Kommer stå på min gravsten”

Klippet gick ut på att Jenny skulle tillaga ostbågar i en stekpanna, för att de skulle bli sega, som när de legat framme en längre tid. Men då fattade allt eld och det slutade med katastrof.

Detta var ju ett par år sedan, närmare bestämt år 2015, men nu har det omtalade klippet fått nytt liv! Nu sprids klippet nämligen som en löpeld på det internationella webbforumet Reddit.

– Jag har insett nu när det här klippet har blivit viralt igen, att nä det är det som kommer stå på min gravsten: Det var hon som stekte ostbågar och det inte gick så bra, säger hon i ett klipp på TV4:s Instagram-konto.

Lyckligtvis gick allt bra och Jenny lyckades släcka elden.

– Nu tycker jag att vi håller oss till sanningen här: Inget brann upp! Nu brinner det ingenstans här, säger hon i klippet på Instagram.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!