Tittarnas kritik mot Naked attraction – rasar över upptäckten

SOFIA WISTAM, NAKED ATTRACTION

Sofia Wistam är högaktuell som programledare för det nya dejtingprogrammet Naked attraction.
Men i samband med programmets premiär möts de nu av kritik.
Här är allt du behöver veta om Sofia Wistams succékarriär
1:28

Efter reklamen: Här är allt du behöver veta om Sofia Wistams succékarriär

(1:28)

Slå på ljud

Sofia Wistam, 56, är en av Sveriges mest populära programledare och är en folkkär tv-profil. Hon slog igenom som programledare för barnprogrammet Soffipropp på TV4 och har även varit gift med Thomas "Orup" Eriksson, 63.

Soffipropp blev startskottet på en lång karriär som programledare på TV4, TV3 och Kanal 5. Sofia har arbetat med allt från underhållningsprogram till dokumentärer och är älskad för sin roll i Sofias änglar. År 2019 vann programmet tv-priset Kristallen.

Men nu väntar ett helt nytt tv-program både för svenska folket och för Sofia. Nämligen Naked attraction. Programmet går ut på att deltagarna ska hitta kärleken genom att titta på nakna kroppar.

Därför vill inte Sofia Wistam medverka i Naked attraction

I podden Wahlgren & Wistam, som Sofia har tillsammans med väninnan Pernilla Wahlgren, 54, berättar hon nu om nerverna inför premiäravsnittet. Men också varför hon själv inte skulle vilja ställa upp.

– Jag gör många intervjuer och alla frågar ju samma saker. Du vet hur det är, när man nästan vet att varje intervju avslutas med frågan "Skulle du kunna tänka dig att vara med själv i det här?", säger Sofia i podden och fortsätter:

– Men nej jag är ju inte så exceptionistiskt lagd och jag känner mig inte så trygg att jag vill stå i tv naken. Men de här människorna som gör det är superhärliga och jättebekväma med sin kropp och tycker det här är ett litet äventyr.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tittarnas kritik mot Naked attraction i samband med premiären

Programmet har i skrivande stund precis haft premiär och många har redan en åsikt.

”Ett fullständigt onödigt lågvattenmärke vad gäller förnedrings-TV”, skriver en person.

”Så oerhört lågt!! Att det ens får sända sådant!”, skriver en annan.

”Att det behövs ett tv-program för detta är helt oförklarligt! Dumburken gör skäl för sitt namn. Äkta förnedrings tv”, skriver en tredje.

Andra menar att programmet är knasigt och bidrar till den kroppshets som redan finns i samhället.

”Tycker det är lite knasigt ändå.. Ja visst för dom som känner att dom vågar och jag har inga problem med det.. Men det är ju så att dom som har kroppar som är inom "idealet" som är med, finns faktiskt människor som mår dåligt av denna kroppshets pga av mående, sjukdom mm och jag tycker media driver på det här lite extra..”, skriver en person.

”Som om inte det var nog med medians objektifiering av kvinnokroppen ska vi nu objektifiera båda lika mycket. Så otroligt dekadent.”, skriver en annan.

NAKED ATTRACTION

Bild från programmet.

FOTO: DISCOVERY+

Naked attraction sänds på Kanal 5 på tisdagar klockan 22:00 och streamar på Discovery+.

FOTO: Discovery+

FRÅN FÖRSTASIDAN