TV4-tittarnas kritik mot momentet i Nyhetsmorgon: ”Inte bra”

Programledaren Jenny Alversjö har en ljusrosa skjorta.

Matlagningen är ett stående inslag i TV4:s Nyhetsmorgon.
Men ett visst beteende har fått tittarna att se rött och nu kräver de förändring.
”Det där måste de ändra på”, skriver en tittare.
Adrian Macéus om pappa Johans insats i Nyhetsmorgon
0:33

Efter reklamen: Adrian Macéus om pappa Johans insats i Nyhetsmorgon

(0:33)

Slå på ljud

TV4:s Nyhetsmorgon har under åren blivit en storfavorit hemma i tv-sofforna och det är många som startar dagen framför programmet. Även programledarna för Nyhetsmorgon har blivit folkkära profiler och många tittare har sina personliga favoriter.

I rutan får tittarna bland annat möta programledarna Jenny Alversjö, 48, Steffo Törnquist, 66, Jenny Strömstedt, 49, Anders Pihlblad, 54, och Maria Forsblom, 35, som varje morgon turas om att leda tittarna genom dagsaktuella nyheter och ämnen så som böcker, matlagning och politik.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Förändringen i Nyhetsmorgon – programmet blir längre

Till hösten, närmare bestämt den 10 oktober, blir Nyhetsmorgon hela två timmar längre. Snart har alltså alla tittare, morgonpigga som sjusovare, möjlighet att följa programmet från klockan 05:45 fram tills klockan 12:00.

En annan stor förändring som sker i samband med att sändningen blir längre är att programledarna och personalen i studion att byter av varandra. I början av sommaren presenterades de två nya programledarna som kommer leda Nyhetsmorgon. Det är inga mindre än Rania Shemoun Olsson, 46, och Thomas Ritter, 45.

När Hänt pratade med Thomas tidigare i somras berättade han att den nya förändringen är en toppen-bra idé.

– För oss och för produktionspersonalen också. Då och då är det säkert inga problem men att göra det på längre tid blir det nog tufft, sa Thomas då till Hänt.

Jenny Alversjö om jobbet på Nyhetsmorgon – Det är en livsstil

Se klippet här!

Kritiken mot populära segmentet i Nyhetsmorgon: ”Inte bra”

Varje dag gästas Nyhetsmorgon av olika kockar och bakprofiler som inspirerar och ger bra tips på matlagning till alla hemma i sofforna. Men nu rasar tittarna på sociala medier om just matlagningen i programmet.

På TV4:s Facebooksida är det många tittare som uttrycker sitt missnöje över att det populära segmentet får för lite tid och vill se en förändring.

”Alltid så lite tid till att prata mat med kockar som stått och gjort mat hela morgonen.”, skriver en tittare.

”Håller helt med. Oavsett vad som diskuteras så stressas allt fram, tycker synd om gäster som kommer långväga från för ca: 5 min. Inte bra.”, kommentera en annan.

”Alldeles för kort tid på slutet när kockarna ska presentera det de lagat. Minst 10 min bör de ha tycker jag.”, skriver en tredje, varpå en tittare instämmer:

“Håller med! Det där måste de ändra på.”

Förhoppningsvis får alla gäster som lagar mat och bakar mer tid i tv-rutan i höst när programmet blir två timmar längre.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN