ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt

Historiska ändringen i Nyhetsmorgon – byter programledare mitt i sändningen

30 jun, 2022 
Jenny Alversjö och Martin Järborg
I höst blir Nyhetsmorgon längre och dessutom ansluter fler programledare.
Nu avslöjar Thomas Ritter att programmet dessutom står inför ytterligare en stor ändring – programledarna kommer nämligen att bytas ut mitt i sändningen.
– Det har diskuterats lite fram och tillbaka, säger Thomas till Hänt.
Annons
Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon
Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon

Det populära morgonprogrammet Nyhetsmorgon står inför stora förändringar. I höst väntas det nya formatet ta form och spänningen är total.

Tidigare har TV4 avslöjat att programmet kommer att förlängas hela två timmar varje vardag. Detta efter att Malou efter tio lagts ned. Det innebär att Nyhetsmorgon under veckodagarna kommer att pågå från 05:45 till 12:00.

Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson går till Nyhetsmorgon

I samband med förändringen har dessutom två programledare tillkommit till ligan. Det var härom veckan som kanalen delade med sig av den stora nyheten och lät tittarna gissa vilka de två nya namnen var, detta genom en rebus.

Annons

– Det är ett jätteskönt gäng att jobba med och ett kul program. Både utmanande med lång direktsändning vilket jag älskar men också att man kan utsättas för ämnen som man inte alltid utsätts för på Nyheterna. Det kan vara högt, lågt och mittemellan under en och samma dag, säger Thomas.

Historiska ändringen – programledarna byts ut i sändningen

Det blir dock inte första gången som Nyhetsmorgon-tittarna får se Thomas i sammanhanget. Han har nämligen hoppat in och lett programmet under flera års tid. Men inte nog med att programmet blir längre och att fler programledare nu blir ordinarie så avslöjar Thomas dessutom en annan stor ändring som träder in i höst – programledarna kommer nämligen att bytas ut mitt i sändningen.

– Det har diskuterats lite fram och tillbaka. Jag tror inte att det är någon hemlighet men vi kommer att bytas av faktiskt. Ett team kör det tidiga passet så det blir ungefär som idag och ett team kör det sena passet, säger Thomas till Hänt.

Vidare förklarar han att det blir ett bra upplägg eftersom sändningen är alldeles för lång för samma personer att köra i ett svep.

Annons

– För oss och för produktionspersonalen också. Då och då är det säkert inga problem men att göra det på längre tid blir det nog tufft.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

Foto: TV4

Annons