Bingolotto höjer priset på lotter – nu rasar tittarna mot TV4

Nyligen hade Bingolotto ett storslaget 30-års jubileum – till tittarnas stora lycka.
Men allt var de inte helt nöjda med.
Nu riktar tittarna skarp kritik mot en del av programmet.

Bingolotto är ett folkkärt program där flera miljoner kronor har delats ut, programledare har kommit och gått och tittarna har tyckt och känt en massa känslor kring programmet.

Tidigare i oktober var det dags att fira programmet, som fyllde 30 år och självklart tyckte tittarna till då också. Efter specialprogrammet var tittarna nämligen kritiska över det höjda lottpriset. Idag kostar en lott 100 kronor – vilket många tycker är på tok för dyrt.

Pegs ilska mot Martin Björk efter orden om exet Filip

Tittarnas kritik mot prishöjningen

På Bingolottos Facebook-sida kryllar det av arga kommentarer efter prishöjningen.

”Ni är inte riktigt kloka. Tycker det är vidrigt, har inte råd med det. Fy skäms på er. Tycker inte ens att pengarna går till nåt bra ändamål..hade det varit till folk på flykt, sjukdomar eller någon livsviktig organisation så kanske.men jag bryr mig inte ett dugg om.förenings o sportliv m.m Men iaf så är det taskigt att ta sånt högt pris för lotterna.det finns många fattiga personer som faktiskt inte kan betala 50 kr extra. Usch på er Bingolotto”, skriver en arg tittare.

En annan skriver bittert:

”5 st samtal 100 kr och en lott för 100 kr. Åt helsike för dyrt”.

TV4:s svar efter tittarnas kritik

Nu har TV4 gett sig in i kommentarsfältet och besvarar tittarna. Prishöjningen menar de handlar om att jubileumsavsnittet innehöll en hel del extra priset och att överskottet går till ideella organisationer.

”Tråkigt att du känner så. Anledningen är att vi denna kväll bland annat har 4 bingospel samt att vi lottar ut 1 miljon kronor till 30 vinnare. Gällande vårt ändamål är det inte uteslutande idrottsföreningar som tar del av vårt överskott. Vi ägs av våra medlemmar och där ingår bland annat bröstcancerförbundet, prostatacancerförbundet med mera”, skriver de.

LÄS OCKSÅ: Tittarnas kritik mot inslaget med Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Kajsa Bergqvists frustration mot Anders Öfvergård i Anders knackar på

FOTO: TT/BINGOLOTTO/TV4

Senaste nytt