LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tittarna rasar efter TV4:s beslut om hallåorna: "Känns för fejkat"

10 jan, 2018 
Malin Ljung
TV4 och Sjuan meddelade under tisdagen att de slutar med bild-hallåor mellan programmen. Nu rasar tittarna mot beslutet.
Annons

Under måndagen informerades TV4:s hallåor att deras tjänster ska göras om drastiskt. De kommer inte längre synas i bild, istället kommer bara röster att påannonsera programmen.

När tittarna nåddes av informationen ett dygn senare så var det knappast med öppen famn. På TV4:s Facebooksida är det flera som skrivit inlägg och ifrågasatt beslutet.

“Hur kan ni ens komma på tanken att sluta med hallåor???”, skriver en person upprört.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Tråkigt att ni tar bort hallåorna, ni kommer väl inte att ändra som alla andra TV-kanaler har att i slutet av ett program så blir bilden mindre sen kommer tablån upp i rutan och sen en röst som talar?”, undrar en annan.

“NEJ till att sluta sända hallåarna! Alla andra kanaler har dragit undan detta, medans ni har det enda originalet kvar med sätta in röster känns för fejkat och för inspelat. Minskar ni på allt det gamla, det nostalgiska och det underbara, då mister man ju tittare , dagens barn som får inte minnas något av det vi fått lära oss. Den extra pausen innan något annat börjar. Att få kolla hur fint era kollegor presenterar varje program är något man vill bara se på”, skriver en tredje.

Annons

På flera av inläggen har personal från TV4 svarat med att beklaga, och lova att synpunkterna ska framföras.

TV4:s kommunikations- och HR-direktör Åsa Barsness motiverade beslutet i ett pressmeddelande med att tittar- och konsumtionsbeteendet förändrats. Dessutom är TV4 och Sjuan de enda kanalerna som har kvar bildhallåor, detta är de ensamma om sedan 2012 då SVT började med rösthallåor.

“Det övergripande målet med förändringen är att det nya rösthallåt ska skapa samma starka och betydelsefulla programpresentation som tidigare, där relationen med publiken utvecklas och stärks. Men att göra det på ett nytt sätt, som både effektiviserar tittarkommunikationen i sig och vårt eget arbete. Genom att gå från bild- till rösthallå kan vi tillvarata de tekniska möjligheter som finns idag, och göra det på ett effektivare och mer modernt sätt, som också innebär att vi kan jobba mer visuellt, och med fler budskap, kanalidentiteter och tjänster samtidigt. Vilket är en nödvändighet för att behålla tittarna och användarna i vårt ”universum”, skriver Åsa Barsness.

FOTO: TV4, Ibl

Annons