Tittarnas kritik efter SVT:s stora ändring av Barnkanalen

Tittarnas kritik efter SVT:s drastiska beslut om Barnkanalen
Under morgonen gick SVT ut med att Barnkanalen byter namn till SVT Barn. ”Vi vill knyta Barnkanalen närmre SVT”, skriver kanalen i ett pressmeddelande. Men beskedet mottas inte väl av alla tittare.
Annons

Idag byter Barnkanalen namn till SVT Barn, meddelar SVT i ett pressmeddelande under morgonen. Men det är inte den ända förändringen som sker i kanalen. Nu blir även den visuella identiteten annorlunda.

Annons

– Vi vill knyta Barnkanalen närmre SVT. Våra barnprogram är en viktig del av många barnfamiljers vardag, men alla vet inte att Barnkanalen är en del av SVT. Dessutom är SVT Barn så mycket mer än en tv-kanal. Idag kan publiken se våra program när de vill – SVT Barn är en videotjänst, en tv-kanal och en viktig del av SVT Play. Nu blir SVT Barn avsändare för allt SVT:s barnutbud, oavsett var man möter det, säger Safa Safiyari kanalchef SVT Barn i pressmeddelandet.

Missnöjda tittare

På sociala medier är mottagandet och åsikterna delade. På Barnkanalens, nu mera SVT Barns, Instagram-konto visar flera sitt missnöje.

Detta va det värsta ni gjort i hela mitt liv”, menar en.

Annons

Ni kan ju inte byta namn?!”, menar en annan.

Nee det har varit så klassiskt”, skriver ännu en missnöjd tittare.

Barnkanalen har tittarna tidigare kunnat titta på program som det klassiska Sommarlov, julkalendern, Bolibompa och nyhetsprogrammet Lilla Aktuellt. Under senare år har även barnprogrammen Klassen och Jobbigt gjort succé bland barnen. Nu ställer sig flera frågande om populära programmen kommer att ändras, och också var man nu hittar kanalen.

Alla bra barnprogram försvinner o nu byter dom namn, vad är det här?”, skriver en.

Men vad händer med Bolibompa Draken kommer den heta SVT barn draken nu”, skriver en annan.

Annons

Men de som kollar på tv vart ska man hitta den då?”, skriver en till.

Men tittarna behöver inte oroa sig allt för mycket, SVT Barn svarar att de hittar kanalen på samma ställe som tidigare.

På samma ställe som tidigare!”, skriver kanalen i en kommentar.

FOTO: TT, SVT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…