TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Tittarnas kritik efter Idol-juryns beslut om Arlene Sator

04 sep, 2020 
Arlene Sator
Arlene Sator imponerade juryn rejält när hon klev in på sin första audition i Sundsvall.
Därför blev många TV4-tittare förvånade när hon inte gick vidare till solomomentet.
Nu kritiseras juryns beslut i sociala medier.
Annons
Tittarnas kritik efter Idol-juryns beslut om Arlene SatorBrand logo
Tittarnas kritik efter Idol-juryns beslut om Arlene Sator

TV4:s succéprogram Idol är tillbaka i rutan och de senaste veckorna har tittarna fått följa juryn, som består av Nikki Amini, 35, Kishti Tomita, 56, Alexander Kronlund, 48, och Anders Bagge, 52, under auditionturnén. Det är nu upp till dessa fyra att välja ut vilka talanger som ska få möjligheten att fortsätta sin resa i programmet.

På grund av den rådande pandemin är det en väldigt annorlunda Idol-säsong. Artisternas första audition och slutaudition sker samma vecka, innan juryn åker vidare till nästa stad där samma process inleds. En stor del av processen har även skett digitalt, allt för att dra ner på antalet resor och fysiska möten.

Arlene Sators tårar efter orden i Idol

En person som fullkomligt golvade Nikki, Kishti, Alexander och Anders är Arlene Sator, 31, från Gävle. Hon flyttade från Filippinerna till Sverige för kärlekens skull. I programmet berättar hon att det nya livet inte alls blev som hon hade tänkt sig.

Annons

– Det blev inte bra och det är jättejobbigt. Jag var i en väldigt dålig relation. Jag blir ledsen när jag tänker tillbaks på det som hände, säger Arlene i Idol.

Idag lever Arlene ett lyckligt liv med sin fästman och sin dotter.

– Jag söker till Idol eftersom jag vill visa min dotter att mamma var här idag, för henne. Jag hoppas att hon kommer bli stolt över mig, säger hon i programmet.

Idol-juryns plötsliga vändning

När Arlene Sator ställer sig framför juryn är det just dottern hon pratar om. Hon berättar sedan att hon ska framföra Never enough med Loren Allred.

– Det här är det sjukaste, säger Alexander Kronlund när Arlene har sjungit klart.

Samtliga personer i juryn ställer sig upp och hyllar Arlene till skyarna. Hon får såklart en guldbiljett och ett par dagar senare träffar hon gänget igen på en slutaudition. Den här gången blir Nikki, Kishti, Alexander och Anders inte lika imponerade.

– Vilken besvikelse, snudd på chock, säger Alexander efter att ha hört Arlene sjunga igen.

Annons

TV4-tittarnas ilska efter beslutet

Det visar sig snart att Arlene inte har gått vidare till solomomentet. Beskedet får henne att brista ut i gråt.

– Jag är lite besviken. Jag hade bara så höga förväntningar på mig själv. Jag ska försöka igen nästa år och göra det bättre, säger hon.

Men det är inte bara Arlene Sator som är besviken på juryns beslut. I sociala medier är det tydligt att tittarna är rejält missnöjda.

”Arlene skulle verkligen gått vidare. Största misstaget juryn gjort”, skriver en person i en kommentar.

”Katastrof! Först hade hon bästa första audition av alla och sen efter ett litet snedsteg med fel låt åker hon ut!? Känns jävligt uppgjort”, skriver en annan.

FOTO: TV4

Annons