LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarnas kritik efter Hela Sverige bakar – vill se ändring

12 nov, 2020 
AvLovisa Ström
Hela Sverige bakar
Den nya säsongen av Hela Sverige bakar är i full gång.
Nu riktar tv-tittarna stark kritik mot programmet.
”Hemskt”, skriver en.
Annons
5 saker du inte visste om Daniel Damberg i Hela Sverige bakar 2020Brand logo
5 saker du inte visste om Daniel Damberg i Hela Sverige bakar 2020

Den stora tittarsuccén Hela Sverige bakar är tillbaka i rutan och tävligen om vem som ska bli Sveriges bästa hemmabagare är i full gång. Programmet sänds på TV4, TV4 Play och C More och går ut på att hemmabagare ska presentera bakverk med både teknisk finess och innovativa smaker.

Den här gången har kakdrottningen Elisabeth Johansson ersatts av Birgitta Rasmusson, men utöver det är det mesta sig likt. Elisabeths parhäst är kända bagaren Johan Sörberg och som vanligt är programledarna folkkära tv-kocken Tina Nordström och skådespelaren Johan Östling. I en intervju med Allas berättar Tina om glädjen över att få vara en del av programmet.

– Det här jobbet är som att plocka russinen ur kakan. Min dotter sa en gång ”har du verkligen betalt för att vara dryg”. Men jag tycker ju inte att jag är dryg, haha. Bara att få hänga med Östling, stötta deltagarna och ha kul – det är en fantastisk roll att ha. Sedan är Johan Sörberg esset i den här produktionen, det han inte vet är inte värt att veta. Jag älskar att nörda ner mig i grejer och jag blir så inspirerad av honom, och av deltagarna. Och så får jag betalt på det!, säger hon.

Annons

Men precis som för många andra produktioner har även Hela Sverige bakat drabbats av coronapandemin. I samma intervju berättar Tina om hur det var att spela in med de rådande restriktionerna.

– Vi fick inte stå för nära varandra eller vara fysiska. Inte lägga en hand på en axel eller ge en kram när någon var ledsen. Jag är vansinnigt fysisk av mig, så jag fick verkligen lägga band på mig själv. Jag hade en snäcka i örat och emellanåt fick jag höra i den: "Avstånd, Nordström”.

Tv-tittarnas starka kritik mot programmet

Men nu är det flera tittare som riktar stark kritik mot programmet. Det är efter att TV4 lagt ut ett klipp på Facebook från programmet som tittarna går igång. I klipper ser man flera utav deltagarna vara i tårar.

”Nej men, vad kan det vara som gör våra bagare så förtvivlade?”, skriver de till klippet.

Och då går tittarna igång i kommentarsfältet.

Annons

”Jag tycker att de får alldeles för kort tid på sig. ÄNDRA PÅ DET. De har ju ingen vana och vet inte vad vissa sorter är för något. NU TYCKER JAG ATT JURYN FÅR SKÄRPA TILL SIG. Jag tycker det är hemskt att titta på”, skriver en tittare.

”Kan det vara det pissiga konceptet att puscha hemmabagare till nästintill omöjliga förväntningar som gör de ledsna?”, skriver en annan.

Annons