TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tittarnas ilska mot segmentet Robinson – efter premiären: ”Fruktansvärt

09 okt, 2022 
Petra Malm, Robinson
Under söndagen var det säsongspremiär för Robinson 2022.
Men ett segment i programmet upprör tittarna ordentligt.
Kändes fruktansvärt att..
Annons
Valentinos avslöjande om Anis hjälp in i RobinsonBrand logo
Valentinos avslöjande om Anis hjälp in i Robinson

Överlevnadsprogrammet Robinson är tillbaka i rutan med ännu en efterlängtad säsong. Nytt för i år är att det sänds två säsonger under 2022 istället för en – en på våren och en på hösten.

Vårens säsong drabbades hårt av coronapandemin och flera av deltagarna var tvungna att avbryta sin medverkan. Men sanningen är den att tre av dem har fått chansen att delta i säsongen som hade premiär under söndagen – man kan ju bara tänka sig hur revanschsugna dessa deltagare är!

Söndagens avsnitt, som var premiären för höstens säsong, fick sig minst sagt en tuff start, när deltagarna redan under deras första minuter fick beskedet att två av dem skulle tvingas lämna redan innan äventyret dragit igång.

Detta var något som tittarna reagerade starkt på, direkt efter att programmet hade sänts. Men inte bara det faktum att två skulle lämna... också sättet de fick lämna på!

Anders Öfvergård utbytt – Petra Malm tar sig an uppdraget

Även programledaren är ny för denna säsong. TV4 har nämligen valt att avsluta sitt samarbete med den tidigare programledaren Anders Öfvergård, 54.

Annons

Den som nu tagit över stafettpinnen efter Anders är ingen mindre än elitsoldaten Petra Malm, 45, som tidigare har programlett Elitstyrkan.

– När jag fick frågan var det fullständigt naturligt att svara ja på studs, jag behövde ingen betänketid, säger Petra i Nyhetsmorgon när nyheten släpps.

I samma sändning berättade hon hur exalterad hon var för att komma iväg och träffa deltagarna och gå in i Robinson-bubblan.

– Nu vill jag komma i väg och träffa deltagarna, gå in i Robinson-bubblan. Framförallt vill jag va en del av ett team igen. Det ska bli roligt och utmanande, säger hon.

Stark kritik riktas mot segmentet i premiären

Det faktum att två av deltagarna, som tagit sig hela vägen till Malaysia, var tvungna att lämna redan innan de hunnit starta det stora äventyret, var en detalj i det första avsnittet som tittarna kritiserade hårt.

Måste säga att jag tycker att det är pissdåligt av produktionen att göra såhär att två personer direkt får åka till Gränslandet. Varför!? Så knäppt. Jag tycker att åka ur Robinson ska vara en tävling som man förlorar. Hade blivit så mycket bättre tv”, skriver en upprörd tittare.

Varför inte tävla sig in i spelet? De två sista fick åka till Gränslandet. Rösta ut människor påminner om skolan på gympan. Kändes fruktansvärt att inte bli vald”, fyller en annan på.

Ni vet de där som alltid blev valda sist till lagen på gympan i skolan?”, frågar sig en tredje som även denna kritiserar hur den första utmaningen gick till.

Nu bär det av mot Gränslandet för Andreas Haraldsson, 29, och Martin Larsson, 24, för att försöka tävla sig in i Robinson igen!

FOTO: TV4

Annons