TV4-tittarnas ilska efter Nyhetsmorgons inslag: ”Bedrövligt”

Kritik mot tv4

Nyhetsmorgons inslag där en byggde saker av 11 000 skivor rostat bröd väckte starka reaktioner hos tittarna.
De menar att det är onödig matsvinn och ger skarp kritik mot TV4.
”Snacka om matsvinn, bedrövligt”, skriver en.

Nyhetsmorgon är ett folkkärt program som snart fyller 30 år. Genom årens gång har vi fått ta del av alltifrån skratt till tårar. Och TV4 har ofta hyllats för sina programledare. En av de som jobbade länge på Nyhetsmorgon var Tilde de Paula Eby som efter 17 år valde att sluta. Istället är hon nu frontfigur för TV4:s aktualitetsprogram Efter fem tillsammans med bland andra Anna Brolin.

Nyhetsmorgon som ofta är ett väldigt omtyckt program har i veckan fått stor kritik för ett inslag av tittarna. Det handlar om ett inslag där en gäst bygger olika saker med 11 000 skivor rostat bröd.

Nyhetsmorgons programledare – Steffo Törnquist om relationen till Sofia Geite

Nyhetsmorgon har flera olika radarpar, bland andra Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist som bjudit på många skratt genom åren. Men när Steffo inte leder programmet med Jenny har han ofta setts leda morgonprogrammet med Sofia Geite som emellanåt dyker upp i Nyhetsmorgon.

De två har lett några program i veckan och verkar stormtrivas att leda ihop – de har lätt för skratt och tittarna har minst sagt uppskattat duon.

I en tidigare intervju med Hänt berättade Steffo om relationen till Sofia, visste du att de har flera saker gemensamt? De båda är från Östergötland, vilket de även skojat om i direktsändning.

– Jag ska hoppa in några program i sommar tillsammans med Sofia Geite. Hon är kanon. Bra journalist och löjlig humor - perfekt. Vi bryter ju båda på östgötska så vi kallas Team Uschaaaan!, berättade Steffo för Hänt följt av:

– Jag trivs också med Maria och Soraya, vi är ett bra gäng.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

TV4-tittarnas ilska efter Nyhetsmorgons inslag: “Bedrövligt”

Ett av Nyhetsmorgons inslag i veckan har fått stor kritik av tittarna. Detta efter inslaget om där en tjej bygger olika saker med 11 000 skivor rostat bröd. Anledningen till att många tittare är upprörda är på grund av matsvinnet skriver flera.

Det är på TV4:s facebook-sida som flera uttrycker sin ledsamhet över inslaget.

En skriver: ”Korkat när det finns folk som längtar efter något att äta och äldre som letar mat i soptunnorna i detta nu, i Sverige.”

En annan skriver: ”Man leker inte med mat!!! Hur många har vi inte som inte har pengar till mat? Ge bröden till dem istället?”

En tredje skriver: ”Jag förstår inte tjusningen med att slösa mat på det här viset. Det där brödet hade kunnat mätta många munnar. Snacka om att vi är bortskämda i den här delen av världen. Usch”

En fjärde skriver: ”Snacka om matsvinn. Bedrövligt.”

LÄS OCKSÅ: Elin Härkönen har träffat kärleken på nytt – egna orden om lyckan

LÄS OCKSÅ: Matilda Nikulas kärleksbesked efter uppbrottet med Sami

FOTO: Instagram/TV4

SENASTE NYTT!